RCEV Nová Paka

Kategorie: RCEV Zveřejněno: úterý 1. květen 2018 20:10 Napsal Pavlíček Martin

Závodní sezóna stoupáků a klesáků o víkendu začala v celé ČR.

Na Moravě v Orlové RCEV, na Vysočině v Náměšti nad Oslavou RCEP a na severu Čech v Nové Pace RCEV.

Počasí posledních týdnů bylo slunečné a proto se tak nějak předpokládalo, že vydrží i na sobotu, ale vítr, který panoval v průběhu posledních dnů moc našim „obtloustlým“ 650g vážícím modelům nepřál. Pořadatel nakonec vše dohodl báječně, sluníčko i vítr objednal v přesné dávce. A tak všichni z Čech kdo tak nějak pravidelně objíždějí závodní cirkus a mají to v „dosahu“ se objevili na Packém letišti.

Vítr né že byl ve správné dávce, ale i správným směrem, takže na začátku soutěže několik průzkumníků zkusilo les a zbytek startů šlo podle jasného scénáře, kdo chtěl letět nízko tak letěl hned nad les a kdo nechtěl blbnout nad špičkami stromů tak letěl vysoko nad pole, aby ukončil let buď brzo, nebo s ostatními nad lesem. Termiky bylo poměrně dost, ale přelety z termiky do termiky byly trochu boj o přežití, protože mezi nimi bylo buď půl oblohy, nebo 8 minut a to bylo někdy moc daleko nebo spíše nízko, nebo dlouho po přistání. Nebyl problém, že se nedočkala celá runda, tedy spíše skoro celá, vždy se našel nějaký škodič co tam vydržel o dost déle než by ostatní potřebovali.

Pohodová soutěž při které se více než bojovalo, rozebíralo kdo co kdy a s kým dělal přes zimu. O to zajímavější bylo vyhlašování výsledků, kdy tak nějak moc lidí netušilo jak to dopadlo, a to včetně mě, ale nebyl jsem sám. Třeba „občasný“ závodník J. Stanko při čtení stupňů vítězů začal podezřívat pořadatele že na něho zapomněli, ale nakonec se ukázalo, že se po taji vyšplhal po zádech soupeřů na druhé místo. Třetí místo ukořistil M. Horák který zase začal vozit juniora, aby nám znepříjemňoval život. No a první dost překvapivě Já.

A tak všem co se o víkendu připojili do soutěžního kolotoče přeji hodně soutěžních úspěchů a ostatním ať to zkusí příště s námi.

M. Pavlíček.

Zobrazeno: 2204

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám