Letní výškoměry Trnávka – chyba v Matrixu nalezena

Kategorie: RCEV Zveřejněno: pondělí 18. červen 2018 10:54 Napsal Kamil Kičmer

Po Dinu a Polance přichází na Moravě řada na Letní výškoměry, opět na Trnávce.

Přípravy začínají cca týden předem, zajistit ceny, poháry, občerstvení, a vše potřebné.

Předpověď počasí na rozdíl od Polanky slibuje slušné počasí, a jak předpověď předpověděla, vyšlo to přesně. Slunečno vítr okolo 2m/s, okolo 11:00 zesílil na 3-4m/s, a u toho sluníčko pěkně opalovalo.

Jen s účastí soutěžících to bylo trochu horší než v Polance, přihlášených bylo 14 a po jedné omluvence od Petra Bořila, se nás nakonec sešlo 13.

Koordinace soutěže a obsluhy PC se ujal Jarda Osoba, a vše fungovalo na jedničku. Za což mu patří velký dík.

Účastníci jsou na místě, všichni zaregistrováni, skládáme modely, testujeme vzduch, vyhlašujeme nástup i s letadly pro společnou fotku, rychlé upřesnění pravidel a stanovení jury, a v 9:10 start prvního kola.

Já zvažuji který model vzít, po hledání chyb v Matrixu na Dinu a Polance, mu dávám další šanci, snad se žádná chyba neobjeví. Vypínací výšky jsou mezi 80 a 170 m, vše dle toho na co si kdo troufá. Radek vypíná v 88 m, hledá, hledá, no a samozřejmě nachází a stoupá a stoupá. Já ve třetí rundě s Matrixem vypínám ve 121 m, ostatní trochu výš, nebo níž, přistávají mezi 4 a 7 minutou, já hledám, hledám, a … naštěstí nacházím taky, splachuji se po větru a stoupám a stoupám, uf chyby v Matrixu odstraněny a přistávám plný. Další kola mají podobný průběh. Termické počasí bylo, výkony některých byly úžasné, spousta krásných záchran už v relativně malých výškách. Radek předvedl jeden ukázkový let s jeho tradičním pocker face, kdy kroužil po větru, už ve fakt velké dálce a při docela silném pofukování, naštěstí v dálce byl les tak se už dál nesplachoval, ale kdo umí, ten umí. Vše mu vyšlo a zapsal další 1000.

Okolo 11:00 děláme tradiční pauzu na klobásky, odpočinek, kávu, diskuzi, a hecování do dalších kol.

Nálada je výborná, Martin Vohralík pronáší své oblíbené hlášky, špičkují se s Radimem Barčem a hecování vede k dalším skvělým a i hrozným výkonům.

Po odlétání 6 kol, dojídáme klobásky, sčítáme a kontrolujeme výsledky, a závěr je zde:

Konečné pořadí:

  1. Malčík Radek
  2. Kičmer Kamil
  3. Barč Radim

Vyhlašujeme výsledky, předáváme ceny v podobě tradičních drobností v taškách pěti nejlepším, poháry na stupně vítězů, loučíme se, užili jsme si to, a mohli opět srovnat své výkony. Tak zase za rok, s bezva partou, která se nebojí vypínat ve výškách dle odvahy a svých možností, hledat termiku v malých výškách a až pak stoupat k oblakům.

Fotky zde

Dovolte mi vás pozvat:

25. 8. – 26. 8. 2018 bude na Trnávce MČR RCEV

Nebojte se malých vypínacích výšek a těším se na setkání.

Kamil Kičmer

 

Zobrazeno: 2470

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám