O Polaneckého nakládače díl 1.

Kategorie: RCEV Zveřejněno: čtvrtek 6. červen 2019 7:06 Napsal Aleš Krátký

Dobrý den všem čtenářům a čtenářkám.

Klub LMK Polanka pořádá soutěže už mnoho let. Nutno podotknout, že vždy s velkým přehledem, precizností, disciplínou, ale hlavně v dobré atmosféře. Proto na jejich soutěže tak rád jezdím. Aby to každým rokem bylo zajímavější, a byla nová motivace, vymýšlejí nové výzvy. Pro tento rok vymysleli seriál tří soutěží v kategorii RCEV, a ten kdo v celkovém součtu získá nejvíce bodů, obdrží zvláštní cenu a bude oceněn titulem „Polanecký nakládač“.

Týden před soutěží si procházím jména přihlášených, a říkám si, je to super, spousta kamarádů, spousta konkurence, bude to zase zajímavá soutěž. V propozicích se píše o startovném 100Kč, a občerstvení opět nikde. Ještě že se v RCEV může opakovat, a člověk si za tu 100 aspoň zalítá. ?

Pro jistotu ráno balím svačinu, a tajně doufám, že budu mile překvapen. No nebyl jsem. Jediné občerstvení zajistil Petr Kuráň, který napekl skvělý štrůdl. Celý ho rozdal, ale recept nám neprozradil. Teď mně tak napadá, že jsme mu asi snědli svačinu, když tam žádné jiné občerstvení nebylo. Totiž křivdil bych, byla tradiční káva, a čaj. Radime je to na zamyšlenou. K dokonalosti někdy stačí opravdu jen málo.

Jak jsem psal, že organizace pod velením Radima Barče je excelentní, tak jsme začali tradičním násedem, což je nástup v sedě, Radim připomněl pravidla, zdůraznil rozdíl mezi F5J, a RCEV, a mohlo se jít na 6 kol z 5 startovišť. Počasí klukům v rámci organizace vyšlo opět excelentně, kdo chtěl najít termiku, tak ji našel, kdo nechtěl najít klesák, tak ho taky našel, a tak jsme létali a létali, všichni dělali maximum pro získání cenných bodů v rámci „nakládače“. Šlo kolo za kolem, dost se i opakovalo, no jak by taky ne, když už jsme tu stovku zaplatili, tak ať si zalítáme. A jeden takový nenápadný pilot, kterého člověk zaregistruje na začátku soutěže, když se s vámi pozdraví, a pak už ho jen vidíte, jak tiše přichází na startoviště, a zase tiše odchází, nám nakládal, a nakládal. Vždy si odletěl nad les směrem Vyškovice, a tam si stoupal a stoupal. Šnyrda mu říkají. Musím říct, že lety a hlavně přistání měl excelentní. Nu což, takže Petr Šnyrych létal nejlépe. Ale i ostatní podávali excelentní výkony a celá soutěž byl jeden velký boj až do konce.

V těchto soutěžích se opravdu prokáže vylétanost, znalost prostředí, využití výkonu modelu na maximum, a dobrá spolupráce s vaším pomocníkem. Radek Malčík nám předvedl, jak nízko nad zemí se objevuje termika, ale taky že ne vždy to vyjde. Důležité je, že jsme si to opět užili, že jsme si modely odvezli domů v pořádku. A že se můžeme těšit na druhý díl „Polaneckého nakládače“.

Hned jak se dopiluje Sorg, a bude ta organizace tak nějak klidnější a bez nervů, budou to další fajn chvíle strávené při vzájemné rivalitě, a při tom mezi kamarády a přáteli.

Velké poděkování patří Jardovi Osobovi za moderaci a organizaci od PC. A také celému týmu z LMK Polanka, kteří přiložili ruku k dílu a umožnili nám zažít další super soutěž.

Výsledky:

  1. Šnyrych Petr
  2. Barč Radim
  3. Kičmer Kamil

 Za zúčastněné Kamil Kičmer

 

Zobrazeno: 1342

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám