Valašská termika - Dinoletiště 25.8.2012

Kategorie: Reportáže Zveřejněno: úterý 28. srpen 2012 19:21 Napsal admin

dinovsetinKluci z LMK Vsetín pořádají každoročně velmi náročnou RCEK soutěž s názvem Valašská termika, která prověří nejednoho pilota až do morku kostí... Tentokráte se ale donesla informace, že další kolo této soutěže nebude z důvodů nedostatku technických a pomocných sil na domácím letišti. Naštěstí jsou soutěžáci moc soutěže chtiví a tak v kooperaci LMK Vsetín, LMK Polanka, LMK Ikarus a v neposlední řadě i LMK Dinoklub uspořádali soutěž na rychlo na posledně jmenovaném domácím letišti "Dinoletišti." Bohužel jsme museli soutěž uspořádat poprvé se samoměřením a je třeba říci, že to sice fungovalo, ale přeci jen časoměřiči jsou časoměřiči a s nima to bude vždy lepší. Zajímavostí pro zpestření byla i týmová soutěž, ze které vypadlo pořadí dle týmu (v tomto případě byly jako týmy vesměs příslušníci jednotlivých klubů) a tak se mohli (a museli :) ) na vítězství svého týmu podílet opravdu všichni členové ... Myslím, že tuto supr vložku zachováme už napořád, přeci jen je to zajímavější.

 

K soutěži samotné: Bylo nachystáno 8 startovišť a tak se všech 23 soutěžících vešlo do 3 skupin a celá soutěž poměrně odsejpala i s pauzami na objednanou pizzu nebo tisk výsledků a pořadí týmů.  Ono rychlému průběhu soutěže zejména ráno v prvních třech kolech dost pomáhala rize valašská termika, kterou snad kluci museli přivést sebou. Běžně se stávalo, že 7 soutěžících spadlo v sedmé minutě a jedna dobrá duše vyrobila krásné škrtátka všem ostatním. Počasi bylo celkově ....

 

zajímavé (cca 20 stupňů, silný vítr, turbulence když foukal vítr ze "špatné strany" skrze stromy, Ale nepršelo navzdory předpovědi). Výsledky míchaly opravdu nečekaně a většina "stálic" v této krajině byla hluboko v propadlišti dějin a dostala se řada na nové naděje našeho sportu :). Škrtátek bylo dost pro všechny, a tak i průměrné výsledky s dvěmi škrtátky stačily na postup do finále (na osmou pozici stačilo 3790,33 b.) = škrátko 730b a  druhé počítané 800, což na některých akcích znamená definitivní konec, né však zde. Definitivní konec má za sebou můj AXI 2208/20, který se odporoučel ve třetím kole a tím mi ukončil soutěž. Důvodem je ASI mechanická namačkanost vnitřností na rotor, nebo špatné časování / nastavení JETI regleru, čert ví. Každopádně se do finále dostali tito borci :

  1. Kurjan Petr- 1000 (Dino)
  2. Barč Radim- 999,67 (Polanka)
  3. Odehnal Fr.- 999,22 (Polanka)
  4. Kristian L.- 993,95 (Polanka)
  5. Zemančík K. – 986,24 (Mar. Údolí)
  6. Matula On.- 968,79 (Ikarus)
  7. Slezák Petr- 960,3 (Polanka)
  8. Vohralík M.- 951,21 (Ikarus)

Finále byl oříšek pro většinů pilotů, neboť celý den byl problém nalétat 10, natož 15 minut. Strategicky dobře zvolili let s větrem 3-4 lidé a tak měli od jedenácté minuty relativně jistotu poháru nebo alespoň velmi oblíbené brambory :-D Chvilka napětí a výsledky byly : 

  1. Slezák Petr
  2. Vohralík Martin
  3. Kurjan Petr
  4. Matula Ondřej
  5. Barč Radim
  6. Odehnal František
  7. Kristian Libor
  8. Zemančík Kristián

Blahopřejeme vítězům.

 

Týmové výsledky byly :

  1. LMK Polanka - 4721 b. na člena týmu.
  2. Malčateam- 4524 b.
  3. Dino- 4485 b.
  4. Bezejmenní- 4399 b.
  5. Ikaran- 3933 b.
  6. Kocourkov- 3871 b.

 

Výsledky zde - týmy zde , diskuse zde, fotky zde (lmk polanka) , a zde (Jirka kremer) , a zde (Aleš Krátký)

Zobrazeno: 5316

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám