RCEN 635 - Úpice

Kategorie: Reportáže Zveřejněno: úterý 14. srpen 2012 20:10 Napsal admin

11 statečných se v sobotu 11. srpna vrhlo do souboje s větrem při druhé letošní úpické soutěži modelů kategorie RCEN.

Létalo se opět na záložním letišti ULKYJE ve Studenci u Trutnova. Předpověď počasí navíc byla "mokrá". Déšť však začal ustávat v době, kdy se soutěžící a pořadatelé začali sjíždět. Chvíli jsme ještě počkali než odplula nízká oblačnost, a soutěž mohla začít. Další přeháňka se naštěstí dostavila až když jsme se po soutěži rozjížděli domů. Vítr si ovšem žádnou pauzu nedal. Navíc foukal z nejméně vhodného směru pro tuto lokalitu - přes nedaleký vršek, který vytvářel nepříjmný rotor. Však také šedesátibodových penalizací bylo nemálo...

Vítězství vybojoval Jirka Souček z pořádajícího klubu, druhý byl Láďa Bednář a třetí Vašek Blažek, oba z Horní Branné. Smůlu měl Joska Kraus ze Žacléře, který již při prvním byť na pohled nepříliš tvrdém přistání zlomil trup svého modelu a náhradní s sebou neměl. Nejvzdálenějším účastníkem soutěže byl nezničitelný modelář Honza Micka z Prahy.Jinak lze říci, že celá soutěž probíhala v tradičně přátelské atmosféře, a úpičtí modeláři se těší na další soutěže RCEN, které hodlají pořádat v příštím roce.

Zobrazeno: 5224

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám