Hranice na druhou

Kategorie: Reportáže Zveřejněno: neděle 29. červenec 2012 18:27 Napsal admin


hranice2021-1
Jako každý rok, i tentokráte se konala soutěž v Hranicích. Setkali se zde soutěžící, kteří se jen tak během roku na "normálních" soutěžích nepotkávají. Nejspíše je to dáno tím, že tato soutěž je vždy považována za tak trošku malý mistrák. Tento rok to platí dvojnásob, neboť se Hraničtí rozhodli udělat rovnou dvě soutěže během jednoho víkendu. Předpověď počasí říkala, že v sobotu bude foukat a pršet a neděli mělo být krásné počasí. Bohužel se předpověď zase kousek spletla. V sobotu extra nefoukalo, ale slunce pálilo jako divé. Za to v neděli pršelo a foukalo. A jaký byl průběh soutěže? Soutěže se zúčastnilo 28 soutěžících. V sobotu bylo 28 soutěžících připraveno na ploše místního letiště, kde se bohužel nesmělo létat vlevo od startovních bodů, což byl směr, ze kterého celý den foukal vítr a tak se muselo létat bokem, povětšinou nad lesík, kde se člověk snažil traverzovat na nafoukávané vlně. Ano je pravdou, že se dalo počkat na bublinu a cestovat s ní po větru. Tento rok měli nervy jen bratří Novotní, a pár dalších odvážlivců většinou ze Slovenska, kteří jsou na styl lítej po větru zvyklí. Každopádně kdo chce a umí, dokázal nalétat pověstných deset téměř vždy, i když bych řekl před soutěží, že to bude v tom počasí problém. Klasické padací skupiny byly snad jen dvě, tři za celou soutěž a tak byly rozestupy bodů né zrovna veliké. Do finále...

 

Více v článku

 

 

 

 

 

 

postoupili následující 

  1. Luděk Novotný
  2. Zdeněk Malčík- 999b.
  3. Aleš Krátký- 997b.
  4. Radek Novotný- 995b.
  5. Radim Barč- 995b.
  6. Radek Malčík- 994b.
  7. Ladislav Bednář- 989b.

Ve finále se udrželi do patnácté pouze dva borci. Ostatní se poroučeli k zemi v rozpětí 3 až 11té minuty, aniž by narazili na sebemenší náznak termiky. Zajímavostí byli bezesporu bratří Novotní, kteří "tam napálili" asi 15 vteřin a šli okamžitě na osvědčené místo za stromy po větru, kde statečně (a velmi dobře) odlétali celou soutěž. Bohužel i oni to nezvládli a přistávali jako první 

  1. Ladislav Bednář (14:18)
  2. Radim Barč (14:17)
  3. Radek Malčík (12:23)
  4. Zdeněk Malčík (11:2)
  5. Aleš Krátký (8:37)
  6. Radek Novotný (6:36)
  7. Luděk Novotný (5:12)

Gratulace.

 

Nedělní mraky se honily po obloze, občas pustili nějakým "oknem" sluníčko, to udělalo termiku, pak přišel déšť a asi hodinové čekání. Opět mraky, slunce atd... zkrátka počasí jako na houpačce. Dost skupin, ale létalo jen okolo osmi minut, ale i tak byly výsledky postupujících velmi vyrovnané, snad ještě více než v sobotu.

  1. Aleš Krátký
  2. Luboš Vaňura- 999b.
  3. Radek Malčík- 997b.
  4. Zdeněk Malčík- 996b.
  5. Radim Barč- 995b.
  6. Petr Malčík- 995b.
  7. Radek Novotný- 994b.

Do finále tedy postupovala, dalo by se říci "klasická sestava", kde bohužel nastaly jatka. Šlo se po větru, padalo se a nakonec výsledky jsou : 

  1. Radek Novotný (14:13)
  2. Radim Barč (14:9)
  3. Zdeněk Malčík (12:53)
  4. Luboš Vaňura (10:9)
  5. Petr Malčík (6:52)
  6. Aleš Krátký (3:35)
  7. Radek Malčík (0 - motoro zapnuty pro přitáhnutí)

hranice2021-2

Hraničtí zvládli soutěž kvalitně, rychle a bez problémů! Chvála jejich odvaze dělat dvojsoutěž. Občerstvení bylo, toalety taky, plocha fajná (až na letecký horizont, ale to je prostě úděl LMK společného s letištěm) a za rok určitě znova.

 

Fotky - Malčatým , LMK Polanka

Výsledky  - Sobota, Neděle

Diskuse - ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno: 5392

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám