Dinosoutěž #1 - RCEK

Kategorie: RCEK Zveřejněno: čtvrtek 28. červen 2012 15:16 Napsal admin

dinosoutez1Rok s rokem se sešel a na novém letišti klubu LMK Paskov (nyní nový Dinoklub) se pořádala první ze dvou soutěží v kategorii RCEK s originálním názvem Dinosoutěž #1. Počasí koncem týdne nebylo zrovna ideální, pochmurno, déšť a vítr. Předpovědi byly naštěstí optimistické a tak se sobotní ráno s nadějí na pořádný pařák a bezvětří dostavilo celkem 22 pilotů. I když z rána to tak nevypadalo, tak nakonec to byla po dlouhé době soutěž, kde se opravdu létala termika v naprostém "oleji." Nikde se nestálo proti větru ani nesvahovalo a jiné zákeřnosti. Tentokráte se dokonce ani neodehrála žádná akční scéna se sundáváním letadel z přilehlých stromů a tak se všichni mohli věnovat pouze pilotáži pod stále více smažícím sluncem. Už po prvních kolech se na předních pozicích umisťoval klan Malčíků, následován klasickou sestavou Krátký, Barč, Honěk, atd.  Však to známe :) Létaly se časy zhruba 9:30 - 9:35, což by někdo nazval lety na jistotu, ale když zpětně vidíte výsledky a do finále se už nedostanete se ztrátou 23 bodů, tak si málo kdo dovolí dát 10 vteřin motoru !

Soutěž probíhala v klidu, vlaštovky ukazovaly termiku, občas nějaký větší pták a tak to bylo opravdu na ostří nože. Ono i přistání v bezvětří je pro nás tak trošku nezvyk (stejně tak jako soutěž, kde nefouká, na což doplatil nakonec L.Vaňura) a často se stávalo, že i s přistáním za 90 jste meli 1000 !

Nakonec se do finále dostalo 7 borců a to R. Malčík, P. Malčík, P. Kurjan, Z. Malčík, A. Krátký, R. Barč, L. Honěk.

Stavíme se na plochu a start ... Vypínáme okolo 30 - 35 vteřiny a rozlétáváme se do dvou skupinek. Já jakožto domácí vím, že to tam kde jsou ostatní nenosí a letím do míst, kde to (ale zaručeně)  vždy je. Stejně tak mě následuje stájový kolega P. Kurjan a podobný nápad měl i Z. Malčík.  Jak jsem napsal před chvíli, tak to bylo přesně naopak :) Všichni tři jsme se poroučeli k zemi okolo dvanácté minuty a přenecháváme boj o finále jiným.

Nakonec zůstali jen bratři Malčíci a znovuzrozený R. Barč, kterému se opět vrátila forma po delší době  :) No a jak to celé dopadlo? Nakonec Radka i Petra porazil Radim. 

 

1. R. Barč, 2. R.Malčík , 3. P. Malčík.

Každý dostal drobnou cenu od sponzorů (PV Model a RPG), první tři poháry a ostatní menší dárkové předměty. 

Děkujeme časoměřičům a všem, kteří se podíleli na průběhu soutěže. Těšíme se na vás zase v září ve stejném nebo větším počtu.

 

Výsledky jsou zde a fotky zde (Krátký) a zde (Malčatým)

Zobrazeno: 4437

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám