RCEK 2.6.2012 - Polanka n.O

Kategorie: RCEK Zveřejněno: úterý 29. květen 2012 17:16 Napsal admin


lmkpolanka2012

První víkend v červnu již tradičně patří klukům z LMK Polanka, kteří  pořádají soutěž RCEK pro soutěžící z širokého okolí. Za těch pár let, co soutěže v Polance jsou, pořadatelství dohnali téměř k dokonalosti. Bohužel počasí ale ovládat stále neumí a tak se celá soutěž konala za ukrutného větru. Koneckonců předpovědi byly ještě strašidelnější a hrozil i déšť, který ještě v pátek zkrápěl vydatně Moravskozslezký kraj.

Nakonec "jen" foukalo a tak pro celkem 25 soutěžících bylo útěchou. Předsoutěžní testy byly smrtelné pro Martina Drápala, který svůj stroj vyorával z nedalekého pole. Kdo, ale netestoval nakonec krutě litoval, neboť polanecké letiště je trošku z kopce, a ještě k tomu je okolo nasazená poměrně pěkně rostoucí zeleň a to v kombinaci s již zmiňovaným větrem znamenalo pro nejednoho soutěžícího přistání právě do tohoto porostu. Kolikráte byla měřící páska hodně krátká :)

Soutěž začala smutně i pro Pavla Kovaříka, který letadlo pohřbil do nedalekého oraniště. Celkem tedy zůstalo 23 letuschopných soutěžících. Lety byly mnohdy bleskové, neboť ve větru termika nebyla a pokud ano, tak po dvou otočeních s ní jste byli 300 metrů za letištěm a dostat se zpět na plochu stálo výšku v poměru zhruba 1m výšky na 1 metr vzdálenosti, což není úplně fajn. Doba letů byla mnohdy pod 4 minuty a tak se motorovalo co to šlo. Své padací kolo si zkrátka našel každý a někteří i vícekráte. Pořádí se stále míchalo a nakonec se do finalového kola dostali tito soutěžící: 

1. R. Barč 2. K. Zemančík, 3. P. Malčík, 4. L. Vaňura, 5. F. Odehnal, 6. L. Honěk, 7. R. Malčík

Vzhledem k celodennímu vývoji větru bylo logické motorovat více, nicméně jak se říká "kdo se bojí nesmí do lesa" a tak se stal nebojsou Lumír Honěk a nasadil (a to jen počítám) 45 vteřin a zaslouženě zvítězil. Ostatním se pak poprali o "zbylé" místa, neboť se o výhru okradli právě dlouhým motorem (dost často přes minutu). 1. Lumír Honěk, 2. Luboš Vaňura, 3. Petr Malčík, 4. Radim Barč, 5. Franta Odehnal, 6. Kristián Zemančík, 7. Radek Malčík

Ceny byly jako vždy luxusní a nikdo neodešel s prázdnou. Bar fungoval, technika fungovala, vše šlapalo a tak mají polanečtí další povedenou akci a my netradiční letový zážitek.

Výsledky zde

fotky zde

 

 

Zobrazeno: 4361

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám