file F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje

Více
23. lis 2012 16:40 #8540 od Petr Dušek

Tomas Hruby napsal: ...Návrh pravidel klidně napíšu, to není problém (bude to určitý kompilát RCEK a F5J se snahou o zjednodušení)...

Tohle mi přijde úplně zbytečné - proč cokoli vymýšlet, prostě malé výškoměry, ať už se budou nazývat jakkoliv (podle mě nejlépe RCEJ ;) ), by měly kopírovat pravidla F5J. Stačí doplnit limit rozpětí, a pravděpodobně zrušit pravidlo o minimálním počtu finalistů. Pravidla tedy mohou ve Sportovním řádu zabírat pouze dvě až tři věty...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. lis 2012 16:55 #8541 od Tomas Hruby
Ve výsledku to Petře bude víceméně fungovat tak, jak píšeš, obávám se ale, že pro ustavení kategorie budou muset být pravidla kompletní a přeci jen souvisle napsaná... Varianta ve znění "létá se podle pravidel F5J, v bodu xy se hodnota 4m nahrazuje hodnotou 100palců (2540mm)" by mi sice byla poměrně sympatická, ale asi by to neprošlo :-)
Jinak ale pro případné ověřovací soutěže se právě za toto velmi přimlouvám.

Více
23. lis 2012 17:00 #8542 od jan kadlec

Tomas Hruby napsal: Varianta ve znění "létá se podle pravidel F5J, v bodu xy se hodnota 4m nahrazuje hodnotou 100palců (2540mm)" by mi sice byla poměrně sympatická, ale asi by to neprošlo :-)

Proč si to myslíš ? Já si naopak myslím, že je to nejsnazší a nejpraktičtější.
Díky

Jan Kadlec

Více
23. lis 2012 17:04 #8543 od Petr Dušek
Proč by neprošlo?? Ve FAI pravidlech je to běžné, např. F5F apod.

Více
23. lis 2012 17:23 #8544 od Aleš Krátký
ja si take myslim,ze ctrl+c a pak ctrl+v s rozdilem 100'' je idelani a dokonale reseni.

a co se tyka poradatelu a soutezi, tak to ja klidne takovou soutez udelam jedna dve ALE musim mit pocit,ze vubec nekdo prijde :-/

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
23. lis 2012 17:38 #8545 od Jaroslav Nezhyba
Aleši souhlasím-máme stejný názor.

Více
23. lis 2012 18:20 #8546 od Jaroslav Nezhyba
Prostudujte si,prosím,poslední Zápis č.13.z jednání předsednictva KleMČR
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... Zpravy.php

Více
23. lis 2012 18:31 #8547 od Tomas Hruby
No tak podle bodu o alkoholu by šlo i na některých MČR diskvalifikovat hodně přes půlku soutěžících :D Jsem docela zvědavý, který pořadatel si jako první troufne tohle uplatnit...

Více
23. lis 2012 19:01 #8548 od Aleš Krátký
"seznam motoru nebude" jsem se docetl.
krom teda alkoholtesteru ktery bude :)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
25. lis 2012 02:36 #8550 od Jan Kubica
Zápis č. 13
RCEK - vypadla i obchodní síť
Alkohol - to je jen začátek, já bych zakázal i kouření :lol: . A co volňáskáři - ti "chlastat" mohou, když neřídí?

Slovenská pravidla - shrnutí f5jfun.com/web/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2808.post
- pořád rozlišují FAI a neFAI
- i malé výškoměry musejí mít motor 2208 ????
- nevím, co znamená výškoměr 200m/30s, možná jen zkopírovaná specifikace

Pravidla F5J-100
Já pořád vidím problém v tom, že F5J vznikla "shora" a rovnou jako pravidla mezinárodní. Podle mě je právě toto příčinou vlažného přijetí. Soutěž podle znění pravidel opravdu může uspořádat pouze pár klubů u nás, protože jinak je možné celkem snadno soutěž "shodit" protesty. Kdyby bylo po mém (viz dále), udělal bych z F5J prozatímní národní pravidla třeba RCEV(ýškoměr), která by zjednodušila organizaci soutěží a nechala organizátorům určitou volnost. Až praxe by ukázala, co by bylo potřeba doplnit. Podle mé představy by tato RCEV měla omezení rozpětí na 4m s tím, že se společně létají a zvlášť hodnotí velké a malé modely.

Všimli jste si třeba, že Bořetice už jsou taky mezinárodní? Tím pádem pro mě nezajímavé, pojedu raději do Itálie, Španělska nebo USA. Trochu tomu (možná i) rozumím: na FAI soutěž je potřeba zázemí a peníze a ty lze získat jen prestiží a zařazením do nějaké tour, cupu nebo grand prix. Ale potom se F5J určitě nerozšíří (mimo okruh zájemců o mezinárodní létání).

A nakonec "moralita" - co je tak skvělého na tom, že se pár lidí dohodne a nařídí, jak bude ta která kategorie vypadat, respektive co je špatného na tom, že se o případné změně dlouho mluví a diskutuje? Já bych taky uměl být osvícený panovník, jenomže to nikdy žádnému nevydrželo dlouho. Podle mě je schopnost diskutovat a dohodnout se cenná.

Z Tasmánie zdraví, H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Vygenerováno za 0.406 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám