file 100'' Daidalos od Ypsi.cz

Více
24. kvě 2013 20:45 #9704 od Bohumil Belan
Aleši,

stačia na krídielka servá D47? Ja už mám nového Daidala objednaného a plánujem na krídielka servá D60. Na klapky Hyperion HP-DS09-AMD s kovovými prevodmi.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
24. kvě 2013 21:06 #9705 od Aleš Krátký
na kridelka D47, na klapky D60 a na V/S taky D47

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
25. kvě 2013 07:22 #9706 od Jiří Kotrba
Osazení servy mám na Daidalu 230 stejné , ale nedá mi se zeptat čím lepíte karbonové
kozlíky na trubku. Epoxy spoj - uhlík na uhlík - nedrží ( při potlačení se uvolnil - slyším jak
něco klape za letu) a tak to lepím CA- jenže je to fofr jak to rychle schne a když se použije
aktivátor, tak to kozlík strhne k jedné straně.
Přílohy:

Více
25. kvě 2013 12:43 #9707 od Petr Bořil
Pokud styčné plochy lehce obrousíš tak to drží dobře.Používám laminovací epoxid H285

Více
26. kvě 2013 10:33 #9722 od Ivan Horejsi
Bohate zkusenosti z DLG - tam jsem je dokonce privazoval.
Jinak nejlip funguje vynalez partne uz starovekych truhlaru - tyble (koliky) z uhliku 1,5. Jak pro kozicky tak pro smerovku. Skrz celou trubku, skrz kozicku - a muze se pouzit i pro spravnou polohu VOP. Celkova delka cca 30 mm.
Co je pouzivam, nikdy mi nic neupadlo. Pak uz staci CA, nejradeji mam zlaty stredni - nesmrdi, nebela, vyplni mezeru.

Více
26. kvě 2013 20:15 #9729 od Aleš Krátký
Tak 100'' daidal má za sebou defacto první pořádnou soutěž (na stopalcích v polance děsně fučelo, tak ji nepočítám :-DDDD )
a hned na třetím místě !
určitě je to pilotem, ale letadlo tomu dozajista velmi pomohlo
(žertuju, pilot je mizerný, ale éro létalo fakt obstojně)

jinak já to lepím epoxidem, a obě strany přejedu zmateně skalpelem, ať v materiálu vzniknou různe rýhy a poté ještě přefáčuju sklem pro sichr.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
27. kvě 2013 09:58 - 27. kvě 2013 09:58 #9741 od Jaroslav Kuba

Aleš Krátký napsal: na kridelka D47, na klapky D60 a na V/S taky D47

Já to mám přesně tak na letadle co hmotí přes kilo a serva zatím nenaříkají a vše funguje. I když přesně ne na výškovku mám D60 :-)
Poslední změna: 27. kvě 2013 09:58 uživatelem Jaroslav Kuba.

Více
28. kvě 2013 19:02 #9756 od Bohumil Belan
Na Ambrozii 220 cm som mal aj na krídelkách D60, neskôr som ich vymenil za D47. Ale Daidalos 100" má o 30 cm väčšie rozpätie. Krídielko je väčšie o 5 cm? Uvidím keď nový model dorazí. Možno tam nakoniec dám D47.

Více
01. čec 2013 18:46 #9995 od Bohumil Belan
Daidalos dorazil, je to zrejme prvý kus vo verzii 100" na Slovensku. Zatiaľ neviem kedy ho dostanem do letuschopného stavu, budem niekoľko týždňov mimo republiky.

Více
01. čec 2013 19:18 #9997 od Aleš Krátký
tak gratulace :) my dneska zalitali druheho v Dinoteamu.

Vygenerováno za 0.454 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám