file RCEJ nově

Více
08. čec 2011 08:07 #4546 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma RCEJ nově

Zbyněk Smola napsal: Bohužel ss.motor- plechovka je do budoucna jen do historiků. Rcej je zřejmě jistě na umření, alespoň u nás na Moravě. Mě by se jako náhrada a začátečnická kategorie zamlouvalo max.2m rozpětí, váha min. 550g a max 4 serva. Pohon klasika Rcek a ostatní libovolné, včetně vrtule. Takové éra má více lidí a nebyly by předem proti čistokrevným káčkám v nevýhodě.

má pravdu předsedo

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
08. čec 2011 08:32 #4547 od Radek Novotny
Odpověděl Radek Novotny pro téma RCEJ nově
Zbyňku, takhle jak říkáš, to už by jsme byli u potřeby postavit dalšího speciála... Jde o to použít především to co všichni už doma máme, a zazávodit si s trochu jiným stylem létání. Taková dobrá plechovka s Hendrichem ti za minutu vytáhne éro i přes 330m (viz. J. Váňa, J. Veselovský, J. Bartůněk atd. atd.), takže plechovkáři nic měnit nemusí, když nechtějí.

Na soutěži by akorát přibyly káčková éra, za mírného výškového handicapu (20s=220m, nebo 25s=275m...) a tím rozšířili počet startujících. Všichni stejný čas motoru, a téměř stejnou počáteční výšku, a pak babo raď... Kdo z koho...

A tak bysme hezky překlenuli technickou revoluci DC - AC, a bez násilného vytváření nových regulí by tu byly dvě kategorie pro stejná éra, kdy ta J-čková by byla hodně o dovednostech a termice, a ta druhá K-čková by dovolovala stejně jako dneska takticky na začátku přimotorovat, pokud si netroufám... A která přitáhne na konci víc fandů, to už bych nechal na lidech... Počítám ale že by se množiny pilotů "J" a "K" hodně prolínaly...

Na regulích "J"ček bych nic neměnil, počítání stejné, tedy od začátku pracovního času, přelétání za 3body mínus za každou sekundu... atd, atd,...

Jedinou možnou úpravu bych viděl be sladění počítání bodů za přistání, tedy první 2metry po 20cm za -1 bod, a doba letu měřena do prvního doteku se zemí, a ne až do zastavení modelu... Bylo by to jednodušší pro časoměřiče, nemuseli by v hlavě tolik přepínat mezi kategoriemi...

Více
08. čec 2011 08:39 #4548 od Aleš Krátký
Má pravdu předsedo :-D DDD

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
08. čec 2011 09:12 #4549 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma RCEJ nově

Radek Novotny napsal: ...takže plechovkáři nic měnit nemusí, když nechtějí.

Na soutěži by akorát přibyly káčková éra, za mírného výškového handicapu (20s=220m, nebo 25s=275m...) a tím rozšířili počet startujících. Všichni stejný čas motoru, a téměř stejnou počáteční výšku, a pak babo raď... Kdo z koho...

To jako že by spolu lítaly plechovky na minutu a káčka na 20 sekund??

V tom případě ten "mírný" výškový handicap může být taky jen poloviční výška... :lol:

Více
08. čec 2011 09:20 #4550 od Aleš Krátký
ve prospech 400 myslis doufam.
nezapomen pak ale,ze vahovy rozdil bude taky znacny tentokrate ve prospech Káček.
a ten kdo lita(l) 400vky ví, že nalítat 10 se podaří tak v 50% případu, stejně tak jako Káčkum ze 20 vteřin (vím bo to lítám denně)

mi to připadá v pohodě vymyšlené ...

Více
08. čec 2011 10:14 #4551 od Jiří Veselovský
Odpověděl Jiří Veselovský pro téma RCEJ nově
Tak já teď, ještě docela v úvodu diskuse, budu asi za zlého muže a zejtra v Chotěboři mě Novotňáci skopou do kuličky. :cry: Ale...

Argumenty.
Začátečnická kategorie.
Pokud někdo bude chtít lítat elektriky a přestat si plést pravou a levou, tak má možnosti, dokonce v národních kategoriích, RCEN a RCEO. Jen tak mj., můj švára skočil rovnou do káček a že by mu chyběly plechovky si nemyslím. Pro další příklad nemusím chodit daleko a to kluci a malá slečna z Paky.

Reinkarnace plechovek.
V tuto chvíli opravdu nevidím důvod, proč tuto kategorii křísit. Své místo v historii má, tu jí nikdo nevzme, a svoji misi splnila. Jdeme prostě dál. Tak je to ve všem. Nechtěl jsem být necita a ukončit je násilně, administrativně, už proto, že loni v Hranicích při debatě jsem zjistil zájem ještě v letošní sezóně je pořádat.

Po konzultaci s vedením KLeM ČR vím, že stačí, aby se nahlásily 3 soutěže v dané kategorii na sezónu a ta žije. Takže uvidíme na podzim, kolik soutěží se nahlásí na 2012.

Můj názor je dlouhodobě známý a to, nechat je v klidu zemřít, zaslouží si to.

A ještě jeden můj soukromý názor, nekonzultovaný (dovolené atd.). Nejsem si jistý, že by tato úprava přešla přes šéftrenéra elektroletu a už vůbec to nevidím růžově na KLeM ČR. Obhájit dvě stejné kategorie, tak na to si netroufám. :(

P.S.
Jestli bychom se spíš neměli věnovat praktickému zavedení velkých elektrik, tady nám Evropa opět utíká.

Více
08. čec 2011 10:19 - 08. čec 2011 10:32 #4552 od Radek Novotny

Jiří Veselovský napsal: Tak já teď, ještě docela v úvodu diskuse, budu asi za zlého muže a zejtra v Chotěboři mě Novotňáci skopou do kuličky...

... jo, dokuličky...!!! :twisted:

Ale je to taky zdravej názor... Káčka jsou přeci jenom lítaný i v zahraničí, je tu možnost si zalítat i na Slovensku, Maďarsku, oni u nás..., a tady bysme si šudlali zase něco extra...

Ale na druhou stranu by to lítání samotný na stejnej motorovej čas bylo super...

Na začátek místo kopání do mrtvoly, povolit definici modelu jako:

... nebo model s BLDC motorem plně vyhovující pravidlům kategorie RCEK,.. plus popis
... a doba chodu motoru pro model s BLDC motorem plně vyhovující pravidlům kategorie RCEK je 20 (nebo 25...) sekund... Toť vše... ;)
Poslední změna: 08. čec 2011 10:32 uživatelem Radek Novotny.

Více
08. čec 2011 10:25 #4553 od Jiří Veselovský
Odpověděl Jiří Veselovský pro téma RCEJ nově
Jo, s tou kuličkou počítám :D . Už jsem se se všema rozloučil. Trochu mě zarazilo, že někteří byli i nadšení. ;) Hmmmm....

Více
08. čec 2011 11:49 #4554 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma RCEJ nově
Tak si dejte do káček, že maximální doba motoru je 20 s. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
08. čec 2011 12:03 - 08. čec 2011 12:05 #4556 od Radek Novotny

Jan Kubica napsal: Tak si dejte do káček, že maximální doba motoru je 20 s. H.

... buď jsem mimo mísu já, nebo... ;)
Poslední změna: 08. čec 2011 12:05 uživatelem Radek Novotny.

Vygenerováno za 0.376 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám