file motyl nebo klasika ?

Více
08. zář 2011 10:35 #5249 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma motyl nebo klasika ?

Aleš Krátký napsal: staci treba jen po vypnuti motoru udelat malou chybu , ztratit 2 metry a mam nekolikanasobne vetsi ztratu nez spatnym serizenim motyla.

To se docela pleteš - blbě zvládlým kroužením (ať už seřízením nebo rukama, ale ono to souvisí) si hravě zvedneš opadání i o 0,2-0,3m/s. Takže ty dva metry ztratíš každých 7-10 sekund, za desetiminutový let ti to v případě, že kroužíš jen polovinu času, udělá třeba 60 metrů rozdíl. Proti tomu je zhoupnutí i o 10 metrů úplná prkotina :roll:
Když je přiměřená termika, tak se tolik neděje, pak rozhoduje spíš schopnost najít oblast, kde to stoupá, ale jak je to "takové nijaké" a v nejlepším případě s "nulkami", tak pak neváhám označit chování v kroužení za možná rozhodující věc. Bohužel vím až moc dobře, o čem píšu, letos jsem se právě s tímhle dost pral :(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
08. zář 2011 10:38 #5250 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma motyl nebo klasika ?
tak v tom pripade mam asi stesti a trefil jsem to nejak citem hned na prvni nebo druhy pokus.
jako urcite by to slo lepe,ale uz nejake mega citlive doladoveni asi nema smysl v mem pripade.

edit : mluvil jsem o pripade kdy to nemas ocividne "rozesrate" prave tim nastavenim a kazde zatacce se propadnes o 5 metru !

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
08. zář 2011 10:50 #5251 od Tomas Hruby
Jinak k postřehům z RCEK v praxi letos na soutěžích - co vidím kolem sebe, tak mi přijde, že výrazně nejlépe sedí v zatáčkách Ambrosie 8 Luďka Novotného a Ládi Bednáře, tedy modely s klasickými ocasními plochami a křídlem do poměrně velkého V. Je to samozřejmě hodně dáno kvalitou těchto dvou pilotů, nicméně modely hrají také roli, třeba Luďka jsem s Daidalem taková "kouzla" jako s Ambrosií dělat neviděl.

Více
08. zář 2011 11:00 #5252 od Aleš Krátký
ja jsem tedy ludka s daidalem opravdu taky moc nevidel.
vesmes lita s ambrosii no. ono je to cele o tom jak je clovek na ero zvykly

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
08. zář 2011 11:09 #5253 od Tomas Hruby

Aleš Krátký napsal: ja jsem tedy ludka s daidalem opravdu taky moc nevidel.
vesmes lita s ambrosii no. ono je to cele o tom jak je clovek na ero zvykly

To ti nestačí s Daidalem na fotce ze stupňů vítězů? :lol: :lol: :lol:

Ale objektivně - s Daidalem létá docela často, hlavně když víc fouká a "pobíjí" nás i s ním, to zas jo. Nicméně takové ty opravdu ukázkové lety na pár vteřin motoru, kterými konkurenci vyloženě zdeptá, jsem viděl vesměs s Ambro.

Více
08. zář 2011 11:12 #5254 od Aleš Krátký
tak luda vyhraje s cimkoliv.
kdyby jsi mu dal igelitovy sacek na RC tak vyhraje o tom neni pochyb.

ale co si tak vybavuju treba z EC nebo soutezi kde se pereme tak pamatuju ambrozku.

Více
09. zář 2011 08:56 #5263 od pavol polonec

Více
09. zář 2011 10:25 #5269 od Zbyněk Smola

Více
09. zář 2011 10:46 #5271 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma motyl nebo klasika ?
A ještě dva oštěpy s motýlem, aby nám to nebylo líto...
http://www.youtube.com/watch?v=tLOTxwY8078&NR=1

Více
09. zář 2011 10:59 #5273 od pavol polonec
Odpověděl pavol polonec pro téma motyl nebo klasika ?
Joe je z inej planety toho vynehajme :)

Vygenerováno za 0.414 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám