- Obdržená poděkování: 1
Pravidla F5J na rok 2014
12 roky 1 měsíc nazpět #12422
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Pravidla F5J na rok 2014
Gyro zkoušel kolega na malém RCEV modelu, a teda žádne zlepšení nenastalo. Možná v rukách "lamy" by to bylo lepší, ale nevím. Já jsem z toho zklamán z důvodu toho, že jakmile se povolí něco, je to už cesta do pekla i pro další elektronické udělátka , podpory atd. Nemělo se povolit nic a basta. Má to být o rukách a ne o elektronice.
bohužel nevím proč to povoleno bylo.
bohužel nevím proč to povoleno bylo.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 1 měsíc nazpět #12423
napsal draceq
Ten "kolega" jsem byl já...
Článek o těchhle testech mám na stole, musím se tím jen prokousat. Nemohu soudit tohle použití pro velké F5J, ale celkem zodpovědně můžu říct, že jestli má někdo představu, že si dá do lehkého termického větroně gyro (resp. stabilizaci, což je soubor gyroskopů, akceletometrů a bůhví čeho ještě) a v ten moment letí žebříčkem nahoru, měl by to možná nejdřív zkusit... není to totiž tak jednoznačné
Já jsem zjistil minimálně to, že spoléhat na vlastní ruce je určitě v téhle kategorii mnohem přínosnější... Ale jak píše Aleš, problém je asi zejména v tom, že současná gyra nemusí být konečná
Odpověď od draceq na téma Pravidla F5J na rok 2014
Aleš Krátký napsal: Gyro zkoušel kolega na malém RCEV modelu, a teda žádne zlepšení nenastalo.
Ten "kolega" jsem byl já...
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
12 roky 1 měsíc nazpět #12424
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Pravidla F5J na rok 2014
Pro přistávání, hlavně v turbulenci, bych určitý přínos viděl.
12 roky 1 měsíc nazpět #12425
napsal Luboslav
Odpověď od Luboslav na téma Re:Pravidla F5J na rok 2014
Tak toto je naozaj skoda a je to smutne. Let ma riadit pilot a jeho vykony su hodnotene.
Ludia co to rozhodli asi vobec nerozmyslaju.
Ludia co to rozhodli asi vobec nerozmyslaju.
- Petr Slezák
- Odborník
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 1 měsíc nazpět #12426
napsal Petr Slezák
Odpověď od Petr Slezák na téma Pravidla F5J na rok 2014
Ti kdo tohle povolili, vypustili Gina z láhve a následky se zcela jistě dostaví. Je to podobný přehmat jako např. uvolnění motorů v RCEK. V elektrovětroních a nejen se řeší jak získat ve výsledcích větší bodové diference a tohle bude mimo jiné přesný opak. Dříve či později ten bumerang přiletí zpět. :ohmy:
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
12 roky 1 měsíc nazpět #12428
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Pravidla F5J na rok 2014
Docela by mne zajímalo, kolik z vás ten stabilizační systém ve větroni skutečně vyzkoušelo... já ano, u gumového EPP akrobata je ten přínos obrovský, z neposlušného přístroje je najednou hodné éro které létá rovně a zatáčí jen na povely pilota, ale u větroně je to 50:50 (no spíš 30:70 proti), v některých situacích (viz turbulentní přistání) může pomoci, v hledání termiky je ten přínos minimální, naopak mi to někdy (většinou) v kroužení vadilo a musel jsem se se stabilizací tak trochu prát. Sebelepší gyro v klesáku jenom udržuje velmi rovné a nerušené klesání... :lol: :lol: :lol:
Jiná situace je u kategorií průletových (F5B/F), ale to není náš případ.
Jiná situace je u kategorií průletových (F5B/F), ale to není náš případ.
Vygenerováno za 0.224 sekund