- Obdržená poděkování: 0
Stopalcovka
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 3 týdny nazpět #9681
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma Re: Stopalcovka
Pravidla F5J jsou rychlokvašky,změny v příštím roce budou.Ale zde o to nejde-tohle je diskuze především o tom,jak vytvořit pokud možno precizně definovaná pravidla nově vznikající RCE100.Jde mi především o to,přesně v pravidlech definovat pojem konec měření času a konec letu,což jsou dva odlišné pojmy.Ano i šéftrenér může mít odlišný názor ,ale nazývat to nesmyslem ? Jaký je Tvůj přístup trenéra F5J ,který místo,aby jel na jednání KLeMČR 25.5.2013 do HK,raději jede na soutěž do Hořic.Kdyby takto jednali ostatní funkcionáři -nechci vidět ten dopad.To jen tak na okraj!Odpovědnosti ke své funkci zatím moc nemáš.Jinak by jsi jednal jinak,také se mi nechce sedět 6 hodin na jednání,raději bych si zajel někde na soutěž,ale když už jsem funkci vzal,snažím se ji vykonávat co nejlépe i za cenu obětování neúčasti na daleko příjemnějších akcích.Jinak bych doporučoval prostudovat Dokumenty KLeMČR ,některé Tvoje výroky zavání napoleonským komplexem.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 3 týdny nazpět - 13 roky 3 týdny nazpět #9682
napsal Petr Dušek
K pravidlům pouze zopakuji svůj názor a také názor který zvítězil v anketě - vycházet maximálně z pravidel F5J a odlišit pouze drobné odchylky. Pravidla F5J rozhodně nejsou rychlokvašky a po úpravě na příští rok už vůbec ne.
Obdivuji autora předloženého návrhu za tu práci, ale podle mě je to práce celkem zbytečná a na mnoha stránkách se tu budeme (tedy vlastně budete) dohadovat o věcech, které už dávno byly diskutovány v širších souvislostech a zahrnuty do pravidel mezinárodní F5J.
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Stopalcovka
Účast trenéra na soutěži "jeho" kategorie je pro mne tou nejlepší omluvenkou na jednání KLeM. Rozhodně tam pro rozvoj svojí kategorie udělá víc než na zasedání a nenazýval bych to tak, že tam jede za zábavou!Jaroslav Nezhyba napsal: Jaký je Tvůj přístup trenéra F5J ,který místo,aby jel na jednání KLeMČR 25.5.2013 do HK,raději jede na soutěž do Hořic.Kdyby takto jednali ostatní funkcionáři -nechci vidět ten dopad...
K pravidlům pouze zopakuji svůj názor a také názor který zvítězil v anketě - vycházet maximálně z pravidel F5J a odlišit pouze drobné odchylky. Pravidla F5J rozhodně nejsou rychlokvašky a po úpravě na příští rok už vůbec ne.
Obdivuji autora předloženého návrhu za tu práci, ale podle mě je to práce celkem zbytečná a na mnoha stránkách se tu budeme (tedy vlastně budete) dohadovat o věcech, které už dávno byly diskutovány v širších souvislostech a zahrnuty do pravidel mezinárodní F5J.
Poslední úprava: 13 roky 3 týdny nazpět
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 3 týdny nazpět - 13 roky 3 týdny nazpět #9683
napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Stopalcovka
S dovolením bych se vrátil k řešení návrhu pravidel. První větu v bodu 7.1. tedy můžeme upravit:
Letový čas bude měřený od momentu vypuštění modelu z ruky soutěžícího nebo pomocníka až do:
a)...
b)...
c)...
Na konec tohoto bodu doplníme větu:
Let je ukončen zastavením modelu na zemi.
Má někdo jiný návrh?
Letový čas bude měřený od momentu vypuštění modelu z ruky soutěžícího nebo pomocníka až do:
a)...
b)...
c)...
Na konec tohoto bodu doplníme větu:
Let je ukončen zastavením modelu na zemi.
Má někdo jiný návrh?
Poslední úprava: 13 roky 3 týdny nazpět Důvod: zvýraznění změněného textu
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 3 týdny nazpět #9684
napsal Petr Kurjan
V bodu 7.7. bych větu doplnil:
Za přelétání pracovní doby o více než jednu minutu, bude přiděleno hodnocení 0 bodů za celý let
Za přelétání pracovní doby o více než jednu minutu, bude přiděleno hodnocení 0 bodů za celý let
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 3 týdny nazpět #9685
napsal Petr Kurjan
Dále bod 7.9. - vypustit slova "vrtulového kuželu" - viz. model s tlačným pohonem R. Sohra v minulých letech (kužel byl umístěn za křídlem...
)
13 roky 3 týdny nazpět - 13 roky 3 týdny nazpět #9696
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Stopalcovka
Návrhy Petra Kurjana zapracovány. Přesně takto si představuju konstruktivní připomínky - co je špatně, proč, a jak to tedy ideálně změnit
Aź budu chtít luštit rébusy v dalekosáhlých nicneříkajících komentářích, tak si pustím přímý přenos z parlamentu :lol: :lol: Ne, teď vážně, ve své podstatě je návrh na úpravu termínového označení let a letový čas a jejich oddělení v systému meření od J. Nezhyby logický a správný, jen jsem to prostě pochopil až v přečtením toho posledního příspěvku v kombinaci s jasně definovanou změnou v pravidlech od Petra Kurjana.
AD práce na pravidlech - nevadí mi to, i kdyby byla zbytečná.
Bohužel je to zatím jediná práce, kterou k tomu byl kdo schopen dosud vykonat.... :S
A pro pořádek - základní kostra pravidel je ze slovenských F5J-ALTI, kde se to lítá a funguje to (čímž taky děkuji Jurovi Bačiakovi za souhlas s použitím jejich pravidel). Byly vypuštěny pro nás zbytečné pasáže a některé pro změnu připsány. (Jenže u nás to na rozdíl od Slováků fungovat evidentně nemůže, protože se o tom bude dlooooooooooooooouze diskutovat, zda by to nešlo jinak.... :S )
Je mi úplně šumák, jestli se tahle kategorie bude lítat podle toho, co je v tom PDF, nebo podle F5J s "pár změnami" (což ve výsledku bude opět obsahově velice obdobné PDF). Jenže pravidla F5J s "pár změnami" jsou prozatím jen imaginární tužba, zatímco to, o čem tady diskutujeme, má už reálnou podobu. A věřím tomu, že kdyby se tu objevily pravidla "F5J s pár změnami", opět se kolem toho povede debata na třista stran....
Takže suma sumárum - jsem vděčný za snahu cizelovat pravidla k dokonalosti, ale prosím, stručně, věcně, a hlavně rozumně... není to trestní zákoník... (prozatím jsme v počtu slov někde mezi Americkou ústavou a Dekladací nezávislosti :lol: A opravdu nerad bych se dostal na úroveň předpisů EU)
Navíc, jak to funguje, ukáže nejlépe praxe. Zatím se odletěla jedna soutěž....
AD práce na pravidlech - nevadí mi to, i kdyby byla zbytečná.
Bohužel je to zatím jediná práce, kterou k tomu byl kdo schopen dosud vykonat.... :S
A pro pořádek - základní kostra pravidel je ze slovenských F5J-ALTI, kde se to lítá a funguje to (čímž taky děkuji Jurovi Bačiakovi za souhlas s použitím jejich pravidel). Byly vypuštěny pro nás zbytečné pasáže a některé pro změnu připsány. (Jenže u nás to na rozdíl od Slováků fungovat evidentně nemůže, protože se o tom bude dlooooooooooooooouze diskutovat, zda by to nešlo jinak.... :S )
Je mi úplně šumák, jestli se tahle kategorie bude lítat podle toho, co je v tom PDF, nebo podle F5J s "pár změnami" (což ve výsledku bude opět obsahově velice obdobné PDF). Jenže pravidla F5J s "pár změnami" jsou prozatím jen imaginární tužba, zatímco to, o čem tady diskutujeme, má už reálnou podobu. A věřím tomu, že kdyby se tu objevily pravidla "F5J s pár změnami", opět se kolem toho povede debata na třista stran....
Takže suma sumárum - jsem vděčný za snahu cizelovat pravidla k dokonalosti, ale prosím, stručně, věcně, a hlavně rozumně... není to trestní zákoník... (prozatím jsme v počtu slov někde mezi Americkou ústavou a Dekladací nezávislosti :lol: A opravdu nerad bych se dostal na úroveň předpisů EU)
Navíc, jak to funguje, ukáže nejlépe praxe. Zatím se odletěla jedna soutěž....
Poslední úprava: 13 roky 3 týdny nazpět
Vygenerováno za 0.234 sekund