GPS Triangle SportClass Josefov Bastion Cup 2023

Kategorie: GPS Zveřejněno: čtvrtek 18. květen 2023 5:22 Napsal Václav Jeništa

Létat s RC modely na uzavřené trati není žádnou novou myšlenkou. Pylonové modely kategorie F3D létají kolem trojúhelníku již od nepaměti a stejně tak závodí mezi bázemi při úloze B větroně F3B. Známý modelář, inovátor a aerodynamický designér Philip Kolb však navrhl nový koncept, vycházející z původní soutěže RC maket větroňů. Elektro pohonem modelů eliminoval potřebu „vlečné“, a palubní jednotkou, která poskytuje informace o rychlosti, výšce a pozici modelu, pak nahradil práci „zvoníků“ u bází i časoměřičů.

Prvou soutěž v kategorii GPS Triangle SportClass v ČR mohli modeláři pod názvem „Josefov Bastion Cup“ absolvovat o víkendu 6. až 7. května na letišti v Jaroměři. Propagátoři této kategorie u nás – Pavel Svoboda a Jarda „Hroch“ Hlávko nezvolili místo náhodně. Modely létají ve výšce až 750 m nad terénem a k tomu je potřebná dohoda s řízením letového provozu. Zvolené letiště je pohodlně dosažitelné po dálnici, takže i soutěžící ze zahraničí nebyli na cestě déle než 3 hodiny. Především však měli organizátoři soutěže u Aeroklubu Jaroměř spolehlivého partnera v osobě dalšího známého modeláře Radka Munzara.

Číst dál: GPS Triangle SportClass Josefov Bastion Cup 2023





Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám