F5J Plzeň - Komorní polétání :)

Kategorie: F5J Zveřejněno: pondělí 20. červenec 2020 19:22 Napsal Aleš Krátký

Teprve v loňském roce nám docvaklo, že po reorganizaci parkování postačí naše letišťátko pro malé soutěže elektrovětroňů, včetně F5J. Tak jsme do toho šli. V souladu s „velikostí“ plochy a naše lokace na okraji republiky, kde se tradičně nezávodí, jsme omezili maximální počet účastníku na 24. Maximálně tedy 4x6.

Předpověď na sobotu byla dost bezútěšná. Voda voda voda. Po poledni se ale mělo otevřít okno bez deště a věřili jsme, že alespoň pár kol stihneme.

Když jsme se ráno sešli, opravdu drobně pršelo. Přepokládali jsme, že na ranním brífingu se rozpustíme a dáme další sraz na jedenáctou.

Po prezentaci se ukázalo, že slabší kusy to vzdaly a z původních 19 nás zůstalo jen 14. To nám udělalo trochu čáru přes rozpočet, protože v některých skupinách zbyli jen 2 piloti a to je proti pravidlům. Takže všechno losování, tisk rozpisů pro každého atd bylo nanic. Museli jsme nalosovat znovu. Tabulka se skupinami byla jen jedna, ručně napsaná, na stole ve stanu. Kupodivu to zase tak nevadilo. Ale – škoda práce, zbytečné komplikace. Včasné nebo jakékoliv odhlášení by každému pořadateli pomohlo.

Pozastavení času na dvě hodiny jsme oznámili a ohlásili běžné informace. Nikdo se ale nevzdálil a kolem desáté kupodivu přestalo pršet. Začali jsme létat po půl jedenácté a v poho odlétali 6 kol. Během času spadlo pár kapek, ale nestály ani za přerušení.
Obrovské štěstí. Na sever od Plzně nepřetržitě pršelo.
Bylo ovšem zataženo, skoro nefoukalo a termika byla značně nevýrazná. Ideální pro experty s lehkými Pretižemi. Na pódium se dostaly pouze tyto eroplány pod vedením Standy Perkoviče, Jirky Ducháně a Martina Rajšnera. Gratulace.

Ukončili jsme opékáním klobásek. Od řezníka.

Losování bylo provedeno na první dobrou jak v původní podobě, tak v sobotu před soutěží. Nemyslím si, že by se mělo losovat tak dlouho, až výsledek bude „hezký“. To nelze objektivně posoudit.
Jestli se losování nějak dlouhodobě nelíbí, může to být důvod ke změně algoritmu pro generování náhodných čísel.
Ale ti nejlepší jsou prostě na špici bez ohledu na losování.

Mám zato, že pořádání malých jednodenních soutěží má smysl. Alespoň mi to pár lidí řeklo a jistě mi nechtěli jen udělat radost. Logistika na jednodenku je snadná, náklady nízké. Ale co si můžeme v naší situaci dovolit my, to by třeba Petrovi v Hořicích těžko prošlo :-)

Závěrem: Kdo nepřijel, udělal chybu.

Zobrazeno: 1404

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám