Báječný konec sezóny RCEV

Kategorie: RCEV Zveřejněno: sobota 1. říjen 2016 19:14 Napsal Aleš Krátký

Před 14ti dny jsme ukončili sezónu F5J na soutěži v Dubu nad Moravou s počtem 33 pilotů a dnes, tj 1.10.2016 jsme se stejným počtem pilotů ukončili sezónu RCEV v Hořicích v Podkrkonoší. Účast maximální, největší tento rok, a nechyběl téměř nikdo ze špičky kinder-kategorie (jak to nazval trenér F5J), tedy kategorie "malých výškoměrů". Pořadatelské role se ujal Petr Dušek a spol., a jako vždy to vše bylo báječně připraveno, báječně vymyšleno, a nejinak i provedeno. Guláš byl gulášovitý, kafe kafovité, termika byla, klesáky byly, všechno bylo :)

Začneme ale tím, že Petr dokázal trefit přesný termín Babího léta a tak jsme měli fakt neuvěřitelné počasí na měsíc říjen. Dle předpovědí mělo být slunečno, mírný vánek, fakt teplo. A co myslíte ? Bylo snad ještě lépe. Všech 33 soutěžících (včetně tří juniorů) létalo na 9 startovištích ve 4 skupinách 6 kol z toho jedno škrátko bez finále.

Ideální rozložení soutěže jak do trvání, tak do mezer mezi koly (i když, hlídat první-poslední by nebylo od věci). Lítání bylo opravdu svižné, a soutěžící se měnili na startovištích tak rychle jak počet lidí, kteří nalétali maxe.

Ono totiž počasí bylo fakt pěkné, mírný vítr, ale slunce a termika od rána. Kolik bylo termiky, tolik bylo klesáků a putovních nulek. Muselo se s nimi chodit po větru, a na to asi nejsou RCEV piloti moc zvyklí. Dost pilotů totiž i přes startovní výšku okolo 150m létalo často 5-6 minut. Někdy zase naopak nebyl problém nalétat maxe z výšky výrazně menší. Jako není to F5J, jak si Trenér Tomáš Hrubý stěžoval od samého vystoupení z auta, ALE nás to baví a létáme jako draci :-D 

Trenérovi jsme také dlužili ztrapnění kinder-piloty, a tak jsme na tom pracovali hned od startu a je třeba říci, že úspěšně :-D. Ani výměna stroje na raketového Scropiona nepomohla, a tak jen suše opět zopakoval, že to nelítá, netočí a nevrací se .... ale my víme, že se opět vrátí na další soutěž, že?

mno, zpět k létání. Opravdu bylo dost kol, kdy se našel hned na motoru stoupáček, šlo se s ním. Kdo chvíli stál, již stál opodál jak říká staré pořekadlo. Hned ze startu do toho šel tvrdě pořadatel Petr Dušek, a sázel tam jeden parádní let za druhým. Já jsem se ho statečně držel do chvíle, kdy na mne nasadil piloty, kteří za sebou již měli uvolňovací lety (aby jste pochopili, to jsou první dva lety zakončené škrtačkou. Po těchto letech jste již maximálně uvolnění a nemáte nervy z dalšího vývoje soutěže). Tito speciálně vyškolení piloti začali ukrutně škodit (klidně si na NĚJ ukážeme prstem, že ano Jiří ;)) a škodili opravdu pěkně. Poslední dvě kola byly docela zajímavé. 

Co se týče pilotního umění, jde sakra poznat kdo létá často, kdo létá F5J, RCEO, nebo krutě trénuje. Rozdíly byly značné, a tak věřím, že příští rok to bude fakt masakr a už se na to těším. Také by bylo super, kdyby byla účast stejná jako byla dnes. Dělá to radost nejen mi, ale dozajista i trenérovi RCEV Radku Novotnému, který se dnešním dnem stal korunovaným králem RCEV v žebříčku. Už jej nikdo nedožene, tak gratulujeme.

Nakonec to dopadlo pro mě již zcela tradičně :)

Petr si parádně vylítat první místo, a nešel dohnat ani za nic. Druhé již tradičně Aleš Krátký, třetí byl Chalupník Milan. A protože jsme měli i tři juniory, tak první : Horák Štěpán. Druhý junior Novotný René, třetí Váňa Tomáš. Gratulujeme a jsme rádi za mlaďochy.

 Fotky

Výsledky

Děkujeme Petrovi za super soutěž, a za luxusní zakončení sezóny RCEV ! Za rok nashle.

Zobrazeno: 3141

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám