A zase ta Polanka ...

Kategorie: RCEV Zveřejněno: sobota 3. červen 2017 19:11 Napsal Aleš Krátký

Tak to už ale ta Polanka přehání ! Budeme s tím muset něco udělat, neboť takto to již dále kolegové nejde. Nejen, že jsme přizvali specialisty až od Práglu - kluci z Hořic / Podkrkonoší, ale dokonce jsme objednali i letecké počasí, což mělo Polanečáky doslova zmást, a znemožnit výhru. A co myslíte ? Zase je nikdo nedokázal porazit. Dokonce ani frakce Vratimov klubu LMK Ikarus tentokráte neměla šanci, ikdyž se Bob a Kamil snažili fakt hustě. Mno, co bych k tomu příběhu více řekl ? začněme popořadě.

V první části je třeba říci, že předpověd počasí slibovala dokonalé letecké podmínky, bezvětří , bezmračno, brutálně terminky, zkrátka ráj na zemi. To vše se tentokráte v Polance vyplnilo do poslední tečky. Po minulém nevlídném počasí to bylo fakt supr. Soutěžících 19, což je krásné číslo, 5 kol, bez finále, jedno škrátko. Spousta prostoru všude okolo z jedne strany lemováno vzrostlou řepkou, která přitahovala nejednoho soutěžícího.

Mimochodem jsem zvědav, jestli půjde ta zelená vyprat ... neptám se za sebe, já padám zásadně do kukuřice, abych byl řádně pořezaný, případně můj pomocník.Jirko díky za dokonalý běh, snad se ti nohy brzy zahojí :)

No, první kola byly takové všelijaké, termika byla, ale spíše + 0,5 a tak se lítalo 150m a pomalu se padalo, a padalo. Čím později jste ale letěli, tím lépe se dalo něco najít, a kroužiti. nakonec se výšky dostaly až k někde sto metrům, a šlo to i níže. Kde ale není tlak, není chuť, a tak se létalo relativně vysoko. Není tady taková ta dravost dravců, což je možná i dobře. Dneska totiž panovala maximálně přátelská a pohodová atmosféra, nebál bych se říci, že to bylo lepší než pověstné RCEO pohodové akce. Za to díky Polaneckému týmu, ale i skvělému kolektivu. Není to jen vtipnými hláškami převážně z ůst členů frakce, ale i tím, že když se vám něco pokazí, kolegové okamžitě pomohou, když potřebujete měřit jde se atd... prostě idea no ne ?

Okolo druhého - třetího kola se už daly dělat pěkné výkony, a začalo se chodit... první vlaštovka, která nalákala ostatní jsem byl opět já. Vyrobit škrtátko bylo velmi jednoduché, stačí se chytit kroužícího racka ... ano, RACKA, ja vím, byla to blbost :-D a už to je. Nicméně nenápadné, rychlé a drtivé rozpady daly také zabrat nejednomu kapitánovi modelu, a chodilo se, a chodilo.

A protože ti, co už mají dvě škrtátka, nectí žádné pravidla, tak se začalo škodit. Někomu to vyšlo, někomu to nevyšlo, a pořadí se míchalo co to šlo. Trefit zoufalce, co již byl zcela bez naděje, bylo smrtelné :) Typickým takovým ztroskotancem jsem byl já :) Ubíral jsem až na 31 a v posledním kole na 21 metrů. Vysloužil jsem si tak titul "nejlepší poměrový nízkoletec-délkoletec", a odnesl si pixlu piva. Jakožto abstinent ji povýším na putovní . Stejně tak se dostalo i na posledního.

A první tři ? Jak jistě napovídá fotka, tak je to někdo z polaneckého týmu. 

  1. Slezák Petr
  2. Odehnal František
  3. Barč Radim

Celkově to byla velmi povedené soutěž, a kdo nevyhrál, tak to musel brát jako super tréning na další soutěže :)

Fotky1

Fotky2

Výsledky

 

 

Zobrazeno: 2425

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám