Letní výškoměry po třetí

Kategorie: RCEV Zveřejněno: sobota 17. červen 2017 20:09 Napsal Kamil Kičmer

Po Dinu a Polance přichází na Moravě řada na Letní výškoměry, opět na Trnávce.
Přípravy začínají cca týden předem, zajistit ceny, pohárky, občerstvení, a vše potřebné. Předpověď počasí na rozdíl od Polanky dlouhodobě neslibovalo dobré počasí, ale co, říkám si, do soboty daleko a určitě to vyjde. Když jsem v pět ráno vstal, budily mně kapky na střešní okna, říkám si to přejde, v šest budím personál pro obsluhu občerstvení – můj syn a neteř, čímž jim děkuji. Koukají na mně jestli jsem se nezbláznil že venku prší a co tam jako budeme dělat, říkám za hodinu přestane, meteo-radar nelže.

Vyrážíme, na Trnávku přijíždíme v sedm zároveň se zbytkem realizačního týmu, (Martin a Mirek), neprší, super a začínáme stavět zázemí, vše jde jako po drátkách, o půl osmé přijíždějí první účastníci, přihlášený je po dlouhé době i Radek Malčik, což je pro nás čest, že navštíví i menší kategorii, tak snad dorazí. Mělo by nás být patnáct, což není moc, ale není to špatné. Nakonec dorazili všichni, Honza Honěk sice zaspal, čímž nestihnul první kolo, ale dorazil. Takže děláme nástup, seznamujeme s letovou plochou, připomínáme tradiční občerstvení ve formě párků a kávy, tradičně vše ve startovném, a ať nezmokneme, jdeme na start prvního kola. Vše připraveno na šest kol po třech skupinách. Vypíná se na jistotu nad 160m, asi málo, přistávám po páté minutě… Pak se to postupně zlepšovalo a jsou tací, co jsou i plní, mi se to nepovedlo. Personál výpočetní techniky tlačí start za startem s vyhlídkou deště od 12, některým se to moc nelíbilo, že Radime, ale přineslo to ovoce. Jelikož jak předpověď slíbila, tak ve 12 začalo pršet, přesně po první skupině čtvrtého kola. Takže všichni pod stany, dojíst párky a diskutovat. Informace z blízkého letiště Mošnov je zdrcující, déšť až do večera, takže končíme po třetím kole bez škrtání, vyhlašujeme výsledky, předáváme ceny, a prší a prší. Cenu útěchy si vysloužil Honza Honěk, ale jen proto, že zaspal a měl jednu nulu, jinak bych tam byl já. Prvních šest dostalo klasicky drobnosti do tašky a první tři navíc poháry.
Konečné pořadí:

  1. Matula Ondra
  2. Vohralík Martin
  3. Barč Radim

Loučíme se, pomalu se odjíždí, a my balíme promočené vybavení. Nevadí, hlavně že se opět sešla bezva parta lidí, užili jsme si to, a mohli opět srovnat své výkony. Tak zase za rok, snad s lepším počasím.
Kamil Kičmer

Fotogalerie

Výsledky

Zobrazeno: 2430

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám