Letní výškoměry Trnávka – na podzim

Kategorie: RCEV Zveřejněno: středa 9. říjen 2019 10:05 Napsal Kamil Kičmer

Po Dinu a Polance přichází na Moravě řada na Letní výškoměry, pořádané LMK Ikarus. Název je v tuto dobu trochu divný, ale je to tím, že soutěž byla v létě v kolizi s MČR F5J, a tak došlo k posunu termínu. Termín jsme záměrně posunuli na víkend kdy jsme měli plánovanou soutěž F5J, tak ať si usnadníme přípravy, a zajištění všeho potřebného. Spousta pilotů ještě při F5J létá i RCEV, tak si užijí krásný, letecký víkend, mysleli jsme si. Ale to bychom z plánování termínů našich soutěží na deštivé víkendy nemohli udělat tradici.

Takže v sobotu po příjezdu na plochu, kontrole meteoradaru, potvrzení si informace ohledně deště na celý den s věží na letišti Leoše Janáčka v Mošnově, všechny obvoláváme a posouváme termín na příští neděli. Jedeme domů a doufáme, že aspoň zítra se to na RCEV povede. Povedlo, po příjezdu na plochu v 7:00 teploměr ukazuje 5°C. Vítr je okolo 4m/s. Vystupujeme z auta a oblékáme si vše co jsme si na oblečení vzali s sebou. (Série fotek kdy se Martin obléká). Po vybudování zázemí se sjíždějí první účastníci. Všichni mají stejné pocity, a hledají vše na snížení vlivu studeného větru.

V 9:00 děláme nástup, krátké shrnutí celé organizace soutěže, a s pevným drilem Jardy Osoby za PC a při organizaci jednotlivých letů jdeme na to. Jardo díky za další pomoc a super organizaci soutěže. Byly sice připomínky, že se někteří jako ani nezastaví, a že to jako ani nestíhají, atd, ale aspoň neměli prostor zmrznout.

Je na zamyšlenou, jestli to vlastně byly Letní výškoměry, nebo první ročník zimní ligy na Moravě.

Počasí? No nic moc, zima, vítr, nízká oblačnost, a tak se stojí proti větru, a kdo lépe, ten má více bodů. Ale kolem 11:30 se sluníčko umoudřilo a na chvilku se na nás blázny přišlo podívat, konečně vytvořilo i termiku a začíná se létat úplně jinak. Tedy aspoň někteří, co se nebojí jít s termikou po větru. I ptáci se začali objevovat a kroužit při hledání oběda. My jsme si taky udělali pauzu na jídlo, protože už nebylo třeba se zahřívat pohybem, tak jsme se mohli zahřát klobáskou. Po pauze soutěž pokračovala, a Jarda vše organizoval s velkým přehledem, a hlavně tak, ať to vše stihneme, kdyby snad mělo pršet. SORG fungoval excelentně, a využili jsme i nové příslušenství. Zbrusu nové, bezdrátové hodiny pro SORG7. Ty staré si Aleš na jaře odvezl, že je upraví, a vrátily se k nepoznání. ?

Musím říct, že soutěž proběhla bez problémů, v přátelské atmosféře, a snad mluvím za všechny, že jsme si ji užili. Byť nám byla všem zima, slzely oči, mrzly ruce, ale zase jsme si mohli společně zalétat, a užít si konec sezóny. Tedy na Moravě, protože definitivně to uzavřou až kluci v Týnci nad Sázavou.

Pořadí se krásně vyvíjelo dle změn počasí, a do poslední chvíle nebylo úplně jasné jak to dopadne.

Po odlétání 6 kol, sčítáme a kontrolujeme výsledky, a závěr je zde:

Konečné pořadí:

  1. Malčík Radek

  2. Malčík Zdenek

  3. Barč Radim

Vyhlašujeme výsledky, předáváme ceny třem nejlepším v podobě pohárů a tradičních drobností v taškách, loučíme se, užili jsme si to, a doufáme, že příští víkend bude bez deště a teplejší.

Závěrem bych chtěl poděkovat Mirkovi a Martinovi za pomoc při organizaci, Radimovi za další super video, a velké díky klukům co se starají o letiště v Trnávce, že nám vycházejí vstříc.

Kamil Kičmer

Výsledky zde

Fotky zde

Video zde

 

Zobrazeno: 1564

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám