RCEV Hořice 1.8.2020

Kategorie: RCEV Zveřejněno: pondělí 3. srpen 2020 18:14 Napsal Aleš Krátký

Prý jsem si psaní článku vylosoval tím, že jsem vyhrál. Nejlepší články stejně umí psát Honza Kubica, tak se tu pokusím jen o krátké „telegrafické“ shrnutí. :)

Počasí na sobotu vypadalo už z předpovědí luxusně, a taky že jo. Horko až 30 stupňů, vítr 1-2 metry, a totálně vymetená modrá obloha.

ALE, vzduch pěkně divný, zrádný. Při tréninku ráno před soutěži jsem asi z 8 startů nálétal snad jen jednou. Nenosilo to, a byla k tomu nějak velká přitažlivost zemská.

Lety podle toho taky vypadaly. Jen pár borců se dokázalo vyhnout totálním splachovákům, a nalétat všechny plné časy. Osobně jsem si bezradnou chvilku vybral hned dvakrát, z výšky přes 120m jsem nalétal ani ne 3 minuty. Naštěstí se mi ty 2 průserovky vešly do jednoho (třetího) kola, když jsem si dal stejnou plívu i v opakovačce. Zbytek se už dal.

Moc dobře létali i Jirka Tůma (ten ale neustál poslední let…), Jirka Mihulka (na bednu mu chybělo pár bodíků), Martin Pavlíček (nakonec 3. místo) a Petr Heinrich, který musel odložit kvůli poruše serva svou Tilii a dolétat půl soutěže s ‚kilovkou‘ vlastní konstrukce a skončit na 2. místě.

Při soutěži se podařila spousta hezkých situací, jako třeba běhů do pole kvůli druhému pokusu, a nebo i delších procházek jen tak pro éro. Skoro jsme přišli o klobásy, když Zdeněk Malčík páchal u maringotky atentát na dámy od grilu, když při nízkém návratu dokázal trefit krom slunečníku i je… J

Moc se mi pak taky vždycky líbí i sportovní hecování mezi tátou Láďou Jiráskem a jeho synem Michalem. Samozřejmě si to rozdávali i tady v Hořicích, a dopadli v pořadí velice slušně.

Já se s Rendou samozřejmě hecuju taky, a teď Rendy jako junior překvapil a seniorským výkonem zalítal na 5. místě.

Klobásy byly excelentní, a organizace pod taktovkou Petra Duška, a JEHO asistentky-zapisovačky Hedviky, byla jako vždycky perfektní a pohodová.

Když o tom tak přemýšlím, všichni organizátoři co znám, dělají soutěže moc fajn. Od Moravy až po Suché či Plzeň na západě republiky. Díky všem za takovou organizaci!

Myslím, že nebyl nikdo, kdo si ten den neužil.

Nakonec to po 6 kolech na bedně skončilo takto:

  1. Radek Novotný – Tilia 25 plus
  2. Petr Heinrich – Tilia 25 Plus, a pak 1kg bitevník Samodom
  3. Martin Pavlíček – klubový brus Faeton vlastní výroby

Těšim se na další RCEV, je to bombastická a nenáročná (krom nervů tedy…) kategorie!

Radek Novotný

Zobrazeno: 1342

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám