file Stavba RCVS

Více
13. dub 2015 06:20 #14654 od Tomáš Hlavinka
Odpověděl Tomáš Hlavinka pro téma Stavba RCVS
foto ze soutěže 1. Litovelská VSka pořádané na letišti v Uničově. foto: Petr Bořil
petrbor.rajce.idnes.cz/RCVS_Litovel_20150405/#

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. dub 2015 08:53 #14715 od Pavel Červený
Odpověděl Pavel Červený pro téma Technika RCVS
Ahoj všichni,

jsem zde nový a rád bych se něco dověděl o kategorii RCVS. Probrouzdal jsem net a moc informací k této kategorii jsem nenašel, kromě pravidel a několika málo fotografií ze soutěží a setkání.
Zajímám se o tuto kategorii z toho důvodu, že jsem starší pán a když jsem před 40 lety začínal s RC, tak se létala kategorie RCV2 (tehdy modely klasicky postavené se dvěmi servy) , tedy to, co se dnes létá jako RCVS. Od té doby pokročila technika hodně hodně dopředu , tak bych se rád dozvěděl od modelářů, kteří létají kat. RCVS jaké modely se používají, jak se staví , z jakých materiálů a pod. Najde se někdo, kdo se o tuto kategorii zajímá a aktivně ji létá?

Více
21. dub 2015 10:26 #14716 od Tomáš Hlavinka
Odpověděl Tomáš Hlavinka pro téma Technika RCVS
RCVS se dá lítat s dřevákem, ale i "kompozitem" záleží kolik chce člověk utratit. Pravidla jsou napsaná tak dobře, že nějak moc nezvýhodňují konkrétní koncepci a typ. Úspěšně se lítá s "celodřevákem" Limit od Pepu Bíbra, výkres je dostupný - vyšel snad v RC revue, dále lítají vakuované kompozity Supra od Honzu Pazoura a Dogma-vs, mé výroby. V Čechách se momentálně staví několik exemplářu Dogma-vs s konstrukčním křídlem. Jsou však k vidění i různé modely s konstrukčním křídlem a kupovaným laminátovým trupem atd.. Ideální éro na RCVS je rozpětí 2,8-3m. hmotnosti 1000-1300g. Doporučuji navštívit nějakou soutěž, určitě se Vás ihned někdo ujme, ukáže a vysvětlí. To stejné se stalo mě v Hořicích když jsem jel okolo letiště pro nové auto.

Ta parta lidí se mi líbí ze všeho nejvíc!!

Aleši prosím o spojení do vlákna stavba RCVS

Více
21. dub 2015 11:05 #14717 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Technika RCVS
spojeno.
díky za odpověď Tome :)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
22. dub 2015 08:35 #14721 od Pavel Červený
Odpověděl Pavel Červený pro téma Technika RCVS
Dík za odpověď. Určitě se na nějakou soutěž vydám abych něco okoukal. Prosím tě, jenom ještě dvě věci - mohl bys mě nějak navést na tvé stránky kde máš DOGMU / a kde najdu kalendář soutěží RCVS? Nějak se mi to se "strýčkem guglem" nedaří.

Více
22. dub 2015 09:12 - 22. dub 2015 09:17 #14723 od Tomáš Hlavinka
kalendář soutěží RCVS, stejně jako všech jiných kategorií zde: svazmodelaru.cz/odbornosti/klem/Kalend20...al2015.php?kat=FRCVS .

Stránky s prezentací mých modelů nemám, nejsem komerční výrobce. Posílám tedy alespoň nějaké foto kompozitové a konstrukční varianty. Konstrukční zatím lítají dva kusy a další 3-4 se staví. Uvažuji ještě o doplnění sady dílů o uhlíkové D-boxy jako má třeba AVA, Pulsar atd.. Kdyžtak více po mailu tomashlavinka(zav)seznam.cz

Přílohy:
Poslední změna: 22. dub 2015 09:17 uživatelem Tomáš Hlavinka.

Více
22. dub 2015 10:21 #14725 od Pavel Červený
Odpověděl Pavel Červený pro téma Stavba RCVS
Tomáši, moc Vám děkuji za Vaší ochotu odpovídat na mé dotazy, moc si toho vážím. Vaše modely jsou moc pěkné, něco takového jsem si představoval. Pokud by Vás to moc neobtěžovalo sdělit mi nějaké podrobnosti o Vašich modelech, konstrukčních prvcích, plán, případně možnost koupě modelu nebo jednotlivých částí , prostě jakékoliv informace, které mi pomohou vrátit se po mnoha letech ke stavbě a létání s modely , byl bych Vám moc vděčný. Pro úplnost přikládám svůj mail:
pecerveny/zavináč/seznam.cz

Více
22. dub 2015 11:28 #14730 od Tomáš Hlavinka
Vše ke konstrukční variantě a dostupných dílech máte v mailu.

Přílohy:

Více
23. dub 2015 12:23 #14750 od Petr Vašina
Odpověděl Petr Vašina pro téma Stavba RCVS
Ahoj
„LIMIT“ určitě dobrá volba a o ničem jiném, bych zatím nepřemýšlel. Ideální model na začátek, bezproblémové létání, jednoduchá a levná stavba, mnoho let testováno. Je to asi také nejpoužívanější model na soutěžích RCVS. Má za sebou asi nejvíce umístění na bedně. Gumicuk od Top Modelu, dá se koupit třeba i tady www.rcm.cz/produkt/Gumicuk-STANDARD-Topmodel-i56315 . Tak hodně zdaru a rád Tě uvidím na nějaké soutěži. Trenér RCVS.
:)

Více
23. dub 2015 12:36 - 23. dub 2015 12:39 #14751 od Tomáš Hlavinka
Limit je klasika!! Jen by mohl být 3metrový, ale i tak je dost dobrý. Jediné co mě osobně trošku vadí je dřevěný trup, ale to je asi kvůli mému stylu přistávání. Gumicuk se dá "poskládat" za pár korun. Stačí zavolat do firmy Vemat a vybrat si. Naše soutěžní gumicuky mají gumu Vemat 7mm/120% Stojí míň než 10/kč za metr. Silon není problém stačí zajet na soutěž F3J/F3B a poptat se. Cívky od svařovacího drátu, jsou lepší ty lehké plastové s malou vnitřním dírou - jdou líp odmotávat. Kdo by potřeboval stačí mi napsat můžu sehnat zdarma - i více kusů.
Poslední změna: 23. dub 2015 12:39 uživatelem Tomáš Hlavinka.

Vygenerováno za 0.673 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám