file Q11, Daidal, Ambrosia a iné

Více
18. dub 2011 13:23 #3659 od Petr Šrámek
Otázka pánové, jak si vedl Daidalos v Nové Pace 16.4. na soutěži, díky za info. ;)
Petr

:-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18. dub 2011 13:49 #3660 od Aleš Krátký
ano ano,velmi dobra otazka ... byla to vlastne prvni rcek soutez,a tam se predpoklada zvyseny vyskyt daidalu :)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
18. dub 2011 14:04 #3661 od Petr Šrámek
Přesně tak, byl jsem na jiné soutěži v HB, kde termiky bylo vcelku dost(hlavně dopoledne), vítr vál jen mírný cca 2 - 2,5m/s.
Tak mě docela zajíma, jak si vedl skoro v bezvětří atd.
Snad se nějaký pilot podělí o zkušenosti ;) .

Více
18. dub 2011 21:35 #3668 od ludek novotny
Jestli k tomu můžu něco říct, tak jsme s Milanem Chalupníkem obsadili první dvě místa...a můj dojem z Daidala?Při srovnání s Ambrosií mi vychází že je lepší při stoupání, což je dáno o 60g menší váhou, lepší se s ním přistává...Ambrosia je zase lepší v kroužení v termice....jde samozřejmě jen o můj dojem, obě letadla jsou ve své kategorii špičkové stroje a těžko se dělají závěry při srovnávání dva roky staré Ambrosie s v pátek zalétnutým Daidalem....navíc každý model od stejného výrobce je jiný..liší se vzepětí, délka trupu, úhel seřízení i nastavení pro let....co kus to vlastně originál.Až sezóna ukáže kvality strojů i pilotů, z jednoho závodu se závěry dělat nedají...

Více
19. dub 2011 05:37 #3672 od Milan Chalupník
Jestli k tomu mohu něco dodat, tak DAIDAL je opravdu výborné nádobíčko. Stejně jako Luděk a spousta ostatních, ještě hledám to nejlepší nastavení ( i během soutěže). Finálový let mi sedl, vzduch byl skoro mrtvý, velmi důležité bylo nastavení eroplánu a minimalizovat chyby řízení a vydržet co nejdéle. Ale jako pilot se červenám ještě teď, stačí se podívat na výsledkovku, jaké "mimozemské" výkony během soutěže zapisoval např. Jirka Váňa s vlastní dvoumetrovkou.

Více
19. dub 2011 12:11 #3676 od Tomas Hruby
Z toho, co jsem viděl, si dovolím souhlasit s Luďkem - Daidalos je určitě dobré letadlo, ale jeho největší výhodou je to, že vychází skoro přesně na 500g, což je třeba proti mé Ambrosii s váhou 552g jasná výhoda ve stoupání (navíc na těch 500g vyjde s většíma baterkama, což je další plus). Naproti tomu v kluzu lepší není, je tak maximálně stejný, spíš ale o chlup horší.
Celkově hodnoceno je to určitě dobrá volba, už jen díky příznivé ceně.

Jinak mě to s ušatou Ambrosií docela šlo, ale bohužel jsem si ji vlastní blbostí při posledním přistání mírně poškodil, takže na finále jsem musel s MiniCoradem a v počasí, které se na finále udělalo, jsem neměl šanci, škoda :-(

Více
19. dub 2011 13:22 #3681 od Jiří Veselovský
A na závěr malá statistika.
Ve 12 členném finále letěly Daidalové 4 (víc jich v Pace myslím nebylo) a jejich umístění je zde:

1. Luděk N. st.
2. Milan Ch.
6. já
7. Martin H.

Ve výsledkovce je vidět, jak jedním pokaženým, ale měřeným, přistáním (a zrovna když na tom sakra záleží) se dá propadnout až do hlubin pořadí (viz já).

P.S.
Za reklamu přikládám pro výrobce číslo mého účtu (................./0300). :P

Více
26. dub 2011 05:36 #3721 od Petr Šrámek
Jak si vedl Daidalos v sobotu na soutěži v Hořicích, u nás dost foukal vítr, jak obstál ve větru?

Více
26. dub 2011 08:38 #3725 od Jiří Veselovský

Petr Šrámek napsal: Jak si vedl Daidalos v sobotu na soutěži v Hořicích, u nás dost foukal vítr, jak obstál ve větru?

Petře, v Hořicích to fučelo o 106, viz údaj na výsledkovce.

Umístění Daidalů bylo opět dobré, ale v daném počasí byl problém využít jinak velmi dobré letové vlastnosti. Ovšem podobně na tom byly i Ambrosie, Q 11 a další. :cry:

Takže opět statistika dvou 8 členných finálových letů:
1. Radek N. Maxx
2. Luděk N. Daidalos
3. Martin P. ml. Daidalos
4. Honza M. Ambrosie
5. Vláďa Č. Brďas
6. já Daidalos
7. Mirek Č. Q 11
8. Milan Ch. Daidalos

A ještě poznámka na konec. Pokud vezmeme Daidala (to samé platí ale o Ambrosii a některých dalších), tak je to určitě skvělé sportovní nářadí, o tom není pochyb. Dlužno ale podotknout, že to zdaleka není předplatenka na skvělá umístění, je to jen prostředek, který ten vytčený cíl pomůže snáz splnit. Hmmm, u někoho.

Více
26. dub 2011 10:58 #3729 od Radek Novotny
Jo, pravda, slušné sportovní nářadí je třeba...
Základ je, aby kvalita sportovního nářadí neomezovala výkony pilota, vše ostatní je už jen na pilotovi, aktuálních podmínkách, a troše náhody/štěstíčka.
V této konstalaci neexistuje model, který by kvalitou výrazně přečníval nad ostatní, ale je tu skupina kvalitních strojů, které uvedené požadavky na kvalitu splňují... viz. Jirkovo seznam výše... ;) A do těch nepatří rozhodně jen módní plasťáky, ale i vlastní domácí produkce, ať plasťáková, tak i balsová. A s nimi se dá slušně zalétat kdykoliv a kdekoliv. A pokud se to NÁHODOU nepovede, nemělo by to být vinou stroje... :D
A taky je třeba si uvědomit, že špička dobrých pilotů i strojů se dost rozšiřuje, a tím i míst ve finále bude stále méně a méně než potenciálních zájemců. Proto mi statistika typu "jak si vedly 'Daidaly..." připadají poněkud zavádějící. To bysme třeba mohli místo statistiky úspěchu Daidalů příště vést tabulku i jako: :lol:

FInálová účast:
100% všech Maxxů ve finále
100% všech Q-11 ve finále
50% všech Ambrosií ve finále
40% všech Daidalů ve finále

A z toho cca 15% všech Daidalů zničeno... :lol:

Vygenerováno za 0.255 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám