file Větroň K3600

Více
26. bře 2016 10:05 #16428 od Alois Hrabáček
Odpověděl Alois Hrabáček pro téma Větroň K3600
JiříKotrba. To uchycení výškovky co má ELEKTRA, mají Pike Perfectiony již od začátku výroby t.j. zima 2011.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
26. bře 2016 15:49 #16429 od Jiří Kotrba
Odpověděl Jiří Kotrba pro téma Větroň K3600

Alois Hrabáček napsal: JiříKotrba. To uchycení výškovky co má ELEKTRA, mají Pike Perfectiony již od začátku výroby t.j. zima 2011.

Právě proto jsem jsem se ptal K.Svobody, proč to stejně tak neudělal u K3600 - že prostor mezi klapkou výškovky a trupem mi dává pouze 21mm při demotáži vop pro její přepravu - při roztahování vidličky mini kleštičkami. Přitom na jeho K3000 to má
s plovoucí výškovlou už odzkoušeno , montáž a demontáž vop trvá 4min. Možná to souvisí s tím, jak mi řekl kdysi kladenský nestor
větroňář pan Hořava " plovoucí výškovku nechci, je to strašně citlivý ".
P.S.Pandasport Multiplex vnuka má také plovoucí výškovku - a letěla hned na první hození , potlačení trimem 2mm.
Přílohy:

Více
28. bře 2016 09:23 #16431 od Karel Mrázek
Odpověděl Karel Mrázek pro téma Větroň K3600
Tak jsem včera opět ladil K3600, první čtyři starty spokojenost, ze 70 až 100 m bez problémů ustředění v termice a deset minut. Při výměně baterie před pátým letem vyhořelo jedno servo KST X08 a vzalo s sebou i přijímač a baterii, ve které se přepálil plíšek, spojující články. Něco takového se mi nikdy nestalo ani s levnými čínskými servy. Ještě že se to stalo na zemi. Napájení dva články LiPol, na které by tato serva měla být dimenzována. Je to už druhé, které mi odešlo v krátké době po sobě.

Více
28. bře 2016 10:57 #16432 od bohuslav majercik
Odpověděl bohuslav majercik pro téma Větroň K3600
Možno bude treba trochu porátať momenty serva : www.lmkbabice.cz/?p=243

Více
28. bře 2016 22:58 #16436 od Peter Maňka
Odpověděl Peter Maňka pro téma Větroň K3600
No ja mám KST X08 v F3K hádzadle (Maia) pol roka, a jedno mi opakovane blbne, druhé OK:
- stále musím strediť, furt sa rozíde, aj 5x za 3 hod.
- občas zblbne úplne, rozkmitá sa podobne ako kedysi na FM rušenie. Stalo sa to za pol roka tak 6, 7 x a dva krát som to nezvládol a švihol dosť do zeme (drobné opravy). Pomôže len vypnúť a zapnúť napájanie.

Napájané napriamo 2S LiFe

Kedysi dávno aj autá, potom všetko možné, potom F3F a teraz F5J

Více
29. bře 2016 07:47 #16442 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Větroň K3600
Jestli jsou serva od nas, samozrejme vymenime. Poruchovost serv 08 je asi tak 1%. Opakovani zavady u jednoho člověka je dost divne.

Ted jako uživatel:
Napajeni napřímo ze 2S se mi vůbec nelibi a nikdy bych je nepouzil.. Takove napeti (8,4V) tam dlouho není, rychle poklesne na tech rekneme 7,4V. Takze pro "zlepseni parametru" serva to nedava vůbec smysl.
Ale vyssi napeti je tam dost dlouho na to, aby se diky nemu něco stalo. Rozdil vykonu při napajeni 8,4 a 7,4 totiž není maly! Musí se porovnávat 2. mocniny a pak je diference cca 30% (8,4**2/7,4**2).
Ano, na papiru je povolenych 8,4, ale nam jde spis o spolehlivost a bezpečnost.
Poděkovali: Karel Mrázek

Více
29. bře 2016 07:56 #16443 od Karel Mrázek
Děkuji za nabídku, od Vás mám ale jen jedno a netuším jestli je to zrovna to, které shořelo. To předchozí pokažené (neshořelo, přestalo pracovat při vyšším napětí než 5,5 V) určitě od Vás nebylo, tím Vaším jsem ho nahrazoval. Elektrickou instalaci předělávám na 6 V, tak snad už bude pokoj, přijde mi potom ale zbytečné dávat peníze za tak drahá serva.

Více
29. bře 2016 09:56 #16447 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Větroň K3600
Pro Bohuse:
[img]http://www.horejsi.cz/PhotoGallery/_temp/Zavit souosy.jpg
Poděkovali: Bohumil Belan

Více
29. bře 2016 17:29 #16451 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Větroň K3600

Ivan Horejsi napsal: Napajeni napřímo ze 2S se mi vůbec nelibi a nikdy bych je nepouzil.. Takove napeti (8,4V) tam dlouho není, rychle poklesne na tech rekneme 7,4V. Takze pro "zlepseni parametru" serva to nedava vůbec smysl.
Ale vyssi napeti je tam dost dlouho na to, aby se diky nemu něco stalo. Rozdil vykonu při napajeni 8,4 a 7,4 totiž není maly!

Není mi úplně jasné, zda Karel měl celý pohon na 2s LiPOL anebo samostatnou 2s napájecí baterku. Ono to totiž není totéž, pokud se napájí přímo z pohonné baterky, tak napětí spadne někam k jmenovitému 7,4V vteřinu po zapnutí motoru a už se k rizikovější hodnotě nevrátí, naproti tomu samostatná RX baterka si to může udržet podstatně déle.
Sám jsem loni na dvoučlánek s přímým napájením elektroniky létal docela dlouho a nebyly potíže, ale byla to právě ta verze s motorem, kde zkrátka to vyšší napětí je jen chvíli mezi zapnutím a startem, kdy zase není na serva žádná zátěž.

Jinak je ale fakt, že v lehkém Storku nyní používám naopak kombinaci MKS HV6100, ale napájím je z 5,5V BECu v Talonu - síly mají dost i tak, ale předpokládám, že jsou o tolik pod katalogovými parametry, že by to mělo spolehlivosti dost prospět.

Více
29. bře 2016 18:04 - 29. bře 2016 18:06 #16452 od Karel Mrázek

Tomas Hruby napsal:

Ivan Horejsi napsal: Není mi úplně jasné, zda Karel měl celý pohon na 2s LiPOL anebo samostatnou 2s napájecí baterku.

Napájení bylo z pohonné baterie. Servo (výškovka) vyhořelo prakticky okamžitě po zapojení baterie, naštěstí, tudíž zcela nezatížené. Musel tam protéct hodně velký proud, protože to přepálilo i spojovací plíšek mezi články baterie.

Poslední změna: 29. bře 2016 18:06 uživatelem Karel Mrázek.

Vygenerováno za 0.477 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám