RCEO Uničov - Pětky v hlavní roli.

Kategorie: RCEO Zveřejněno: neděle 4. červen 2017 17:17 Napsal Aleš Krátký

Hned ze startu zarazím všechny ty, co si okamžitě představili, že se jedná o pětky zdatné časoměřičky. Jde o jiné "pětky", ale k tomu je třeba delšího povídání. Tento víkend byl ryze závodní. V sobotu vydařené RCEV v Polance, a dnes RCEO v Uničově. Co se o proti sobotě změnilo je pár drobností. Za prvé je to teplota. Už ráno bylo o 5 stupňů více než včera. Další pětka v programu je boužel vítr :) Foukalo o pět m/s více než včera a tak se dalo čekat docela divoké polítání. Kdybych měl přemýšlet, tak další pětka jsou minuty, o které trvá déle cesta z Olomouce. Celkově jsem byl po včerejšku mírně rozladěn, a tak jsem si řekl, že si snad spravím náladu. Včera to šlo sice hezky, ale jeden odvážný pokud a pak zásah vyšší moci (točící vrtule) mě připravily o pěkné umístění. Dnes to musí být jinak. Večer jsem ještě potrénoval, poté poopravoval co se při hektickém montování letadla včera nepovedlo a hurá na cestu.

Vystrčím hlavu z baráku držejíc v ruce dva kusy extra ultra speciálních Zenů, a už to vše lítalo. Kéž by to tak lítalo i na soutěži si říkám a sbírám části letadla všude možně. No vítr v sedm ráno mě sice mod nenadchl, ale po pár minutách cesty se nikde nic ani nehne a tak si říkám si, že by to mohlo dobře dopadnout. Dorážím na místo činu, montuju letadlo, házím, po větru ani stopy, a z pěti vteřin nalítám pět minut a ještě to sundávám jak každý večer kalhoty. To bude trivka :)

Celkem dorazilo 18 pilotů (o jednoho méně než včera na RCEV). Pěkné číslo, ale vzhledem k hrozící předpovědi hromů, blesků, deště, větru a dalších odporných náležitostí je třeba spěchat. Chvíli po deváté se roztáčí kolotoč rychlých letů a střídání soutěžících na 4 starovních bodech. Nebudu to natahovat, a první tři kola byly dokonalé, přesně podle plánů. Šlo to od dokonalého výsledku k doknalejšímu a časy 5:00, 5:00, 5:00 dávaly tušit, že tentokráte zlomím svou letošní smůlu a bude to doma. Stačí pojistit 4. kolo nějakým průměrem. Motoruju skoro pánu bohu do oken (to víte, jistota je jistota) a letím, natáčím na přistání, mířím, čas opět přesně 5:00 !!  a .... prásk s tím za 60 bodů ze 100. Házím virtuálně vysílačkou do pole, a stejně tak rozmaluji letadlo vejpůl. Už jsem se mohl cpát chipsy a zapíjet je dva dny uleželou Kofolou. Hold poslední kolo rozhodne. Práce pod tlakem mi moc jde, a tak se hroutím pod tíhou rozhodnutí a vlastní blbosti. 

Nevadí že začíná foukat ještě více, čili tak 8-9 v nárazech to číslo raději ani nerozpoznávám. Jdu na start, zápínám motor a ženu to nahoru a dopředu co to jde. Trošku divné mi přišlo, že se mě časoměřič 2x ptal, zda už vypínám, ale já stále odpovídal "jistota je jistota". 3,2,1,STOP ... na stopkách vidím 1:24. Jářku solidní motorový let, to bude na pohodu. Trošku mě teda po pár vteřinách znejistilo, když jsem poprvé po celém dnu, kdy jsem neustále slyšel z vysílače p.Nezhyby "Vário : +1,5 m/s" a nyní to říkalo "Vário : -2,0 m/s). Mno, v čase 3:02 jsem byl na zemi. Resp všichni včetně vária. Totálně nasraný, a s chutí položit život za přepočítávání výsledků v kole. Mimochodem kolegové, fakt vám to přišlo fér ? mohli jsme dělat co jsme chtěli, a stejně nás to všechny stálo výsledek, zatím co ostatní jen stáli a nalítali ? Zkusil bych se nad tím zamyslet v pravidlech na příští rok :)

No, takže původní škrtačka (-40 bodů) již není škrtačka, a ja doufám, že to ostatní pohnojili více než já. Z prvního místa se rázem posouvám do pr... no dobře, tak díky škrtacímu letu na pěkné třetí místo ! Vztek střídá pocit částečného stěstí. Zvlášť, když první mistr má právě šedesáté narozeniny. Takže vše nej, a za 2 minuty po ukončení soutěže začalo pršet.

Vyhlásíme vítěze, předáme poháry a jedeme domů. Soutěž jako vždy odsejpala, vše bylo čupr trupr a myslím, že jsme zase moc krásně potrénovali, jak se přistává ve větru ;)

  1. Horník Vladimil
  2. Nečas Jaroslav
  3. Krátký Aleš

Děkuji pořadatelům, ale i všem leteckým kolegům za odvahu :)

Fotky 

Zobrazeno: 2713

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám