file RCEN změna pravidel na rok 2010

Více
02. lis 2009 23:45 #650 od Aleš Krátký
Kdy budete zatracovat 400ky, že to nemá cenu a je to překonáno?
to uz davno :-D

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
03. lis 2009 06:33 #651 od Tomas Hruby

Petr Cejnar napsal: Jestli to někomu není ještě jasné tak RCEN jsou pro všechny, s jakýmkoliv modelem na elektropohon a bez omezení, kromě obecně platných rozměrů. Aby mohl přijít začátečník, mladej, třeba s polystyrénem MTX nebo Robbe a zasoutěžit si (nebo kdo létá se Sky Lady?). Myslíte si, že by mohl létat v RCEJ nebo RCEK s tímto modelem?

Jestli on nebude zakopaný pes právě tady...To co píšeš je totiž pravda, mělo by to tak být, akorát že v době, kdy jsem RCEN létal více, jsem prakticky žádné začátečníky a nováčky s těmi avizovanými "jakýmikoli modely" neviděl :roll: Skoro jediný, kdo občas letěl takto byl můj kluk. A jen tak naokraj - Martin létal s EPP elektronérem a později s jednoduchým Filipem 400 pár soutěží i v RCEJ.
Problém je prostě v propadu zájmu o eNka - tohle je příčina celé debaty, vše další jsou už jen následuje...

Více
03. lis 2009 07:22 #652 od Petr Cejnar
Tomáši, tobě kdyby dali zlatý vejce na stříbrném podnosu, tak to vejce bude málo zlatý a ten podnos málo stříbrný. Kdybys koukal více kolem sebe, tak jenom potvrdíš, oba kluci Kukačkové, dnes možná budou už létat něco jiného a táta je vycepoval k tréningu na novou kategorii. Jirka Mareš, začínal s tátou na samo domo modelech. dnes chce na tátovi elektro F3J. Tvůj kluk, kterého ale táhneš ty někam jinam začínal na RCEN. Asi by bylo možno jmenovat další. A ty kluci pořád budou, tak nezatracuj kategorii pro začátečníky nebo pro ty co si chtějí jenom tak zalétat s jakoukoliv elektrou (kromě akrobatů, hotlinerů, vrtulníků a maket).

Více
03. lis 2009 12:36 #653 od Jan Kubica
Tak se taky přidám.

Náš Vojta létal ENka s EasyStarem. V jaké jiné kategorii proti sobě mohou létat „kuličky“ a 4m kompozity? Nic proti speciálům, ale na jednoúčelový model těžko k soutěžím někoho přitáhnu.

Dále, znám dost pilotů, kteří nechali RCEN, ale nepřešli na jiné elektrovětroně, někteří dokonce ani na jiné modely. Z těch, co přešli bezvýhradně jinam, mě napadá jediné jméno. Takže z toho vyvozuji, že problém není v „padání“, ale asi v něčem jiném. Potom je taky dost lidí, kteří létají úplně všechno, a neřeší, jestli mají tady šanci větší a onde menší.

A jestli se pro někoho RCEN stanou „vstupní“ kategorií do světa elektrovětroňů nebo pro jiného kategorií „konečnou“ - co na tom záleží? A pokud si chce někdo masírovat sebevědomí tím, že už ENka nelétá, protože je to „padací“ kategorie - mně je to jedno, jsem (nebo se snažím být ;) ) tolerantní. Mě RCEN baví, užívám si to a v určitém smyslu mi přijdou smysluplnější než RCEK (neplést s RCEJ prosím). Nechť každý dělá to, co ho baví. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
28. pro 2009 19:23 #1099 od Jiří Veselý
Zdravím.

Tak já to také zkusím. Je to poprvé, tak mi promiňte případné nedostatky. Než jsem se stal pisatelem, tak jsem byl odkázán na pouhé čtení v Lomcováku.
Teď se situace změnila a zde je moje vyjádření. RCEN je náročná kategorie, stejně jako ostatní. Ještě těžší je pro ty, kteří si modely staví. Pokud si někdo
myslí. že je to jinak, tak proč nevyhrává. To proto, že je to velice obtížné, obzvlášť za nevlídného počasí. Jaképak diskuse o modelu, motoru, stoupáku,
výkonua pod. Vždyť je to úplně jednoduché. Příjdu se svým modelem, stoupnu na start, odlétám své úlohy, vyhraji, případně vezmu cenu a pochlubím se
doma že jsem vyhrál. Jak znám pořadatele, tak každého umístní dle vítězství do žebříčku. A to už by mělo být pro opravdové modeláře vyznamenání.
V republlice je asi 10 mil. lidí a všichni ostatní na to nemají,tak proč nějaké chmury, že některá disciplína upadá. Je to vývoj. Já na to jdu od lesa. Nebylo
už kde soutěžit,tak jsem si 13dní před MR RCH navrhl model, udělal gumicuk, naučil se vystřelovat, taky stím přistávat a vyrazil jsem na Hořín. Rád bych
řekl jak jsem dopad, ale to už bych se vytahoval. Tím chci říci, že pokud RCEN bude váznout k vůli různým pochybnostem, návrhům, protestům a pod. já
jsem na situaci připraven a mám již hotové modely na RCEN,RCH, F3F a nyní kreslím RCEJ. Zatím nevím co s tím, protože také probíhají různé návrhy
a nápady. To je to samé. Létat na čtyřstovku, nebo na stříďák? Jak si mám postavit model, když ani nevím co smím. Dokonce jsem četl, že někdo přemotal
stíďák a ostatní ohromil. Kde to jme. RCEJ je přeci kategorie a vývoj ukázal nový materiál Lipo, tak tomu se dá rozumět. Američané nemontují převodovky,
asi ví proč. Čtyřstavka je plnohodnotný motor a umí utáhnout určitou vrtuli. A vo tom to je. Pokud ještě mohu, připojuji se k tomu pánovi, kterému jaksi
přistáváni na čáru nějak nesedí. Mě také ne. To proto, že je obtížnější vykolíkování a nastavení na směr větru. Děkuji všem pořadatelům, že se o nás tak
starají a dávají nám možnost si zasoutěžit. Mnoho naděje Jirka.

Více
25. dub 2010 11:19 #1721 od Jan Kubica
Včera jsme měli v ModelParku Suché soutěž RCEN. Měl jsem tam na ukázku CAM výškový spínač a většina účastníků by souhlasila s tím, kdyby se výškový spínač v RCEN mohl/musel použít.

Určitě by se omezily lety "do stratosféry", přitom těch 6 minut z 200 m ještě nepředstavuje tak velké omezení, aby se to nedalo odlétat s většinou obyčejných (nespeciálních) modelů. Co vy na to? H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Více
25. dub 2010 14:14 #1722 od Tomas Hruby

Jan Kubica napsal: Včera jsme měli v ModelParku Suché soutěž RCEN. Měl jsem tam na ukázku CAM výškový spínač a většina účastníků by souhlasila s tím, kdyby se výškový spínač v RCEN mohl/musel použít.

Určitě by se omezily lety "do stratosféry", přitom těch 6 minut z 200 m ještě nepředstavuje tak velké omezení, aby se to nedalo odlétat s většinou obyčejných (nespeciálních) modelů. Co vy na to? H.

Nevěřím, že se s IONem a podobnými modely bude běžně létat 6 minut z 200m :-( Pro mě by to obvykle problém nebyl, stejně jako pro ostatní lidi zvyklé na RCEJ/K s patřičnými modely, ale "eNka" jsou i o jiných modelech...

Více
29. dub 2010 18:53 #1768 od Jan Kubica
Narazil jsem na německá pravidla F5B-J: viz http://www.lvbay.de/download_usr/F5B_J_ ... eibung.pdf

Je zajímavé, že se to dost podobá návrhu Míry Kučery výše: stoupání, 3 minuty kluz, průlet brankou 10x30 m (výška x šířka), další stoupání, 3 minuty kluz a potom přistání na čáru a to včetně 1/2 bodů za otočení. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Vygenerováno za 0.319 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám