Tak já bych asi tuhle debatu z mé strany ukončil. Vzhledem k tomu, že tady z celé republiky diskutují opět tak asi 3 až 4 modeláři, tak jakýkoli závěr bude mírně řečeno rozpačitý. Ostatní spíš opravdu lítají.
Od začátku jsem psal, že je to jen návrh, který pochází kdesi zpod hor, ale chtěl jsem pro sebe vědět, jaká bude reakce.
Jasně že by byla fůra problémů (např. s přelepováním), proto jsem psal, že je to syrový nápad, který měl ale zamezit plánovitému ničení motorů. Argument, že výrobcem udané hodnoty jsou překročitelné, je mimo diskusi. Proč bych to dělal, když hlavní myšlenka byla právě o tom, aby se tyto parametry nepřekračovaly, což se dalo dodržet počtem článků a příslušnou vrtulí. Pochopitelným výsledkem by bylo, že by se výkon pohonné soustavy snížil a to hodně, takže by se musela změnit taktika lítání.
Zmínka o tom, že se lítá za 20A je taky trochu mimo. Přidejte si 5 až 9A (jak u koho) a budete to mít správně. Zrovna tak nejsem příznivcem, abych rozmontovával nový motor a něco přeměřoval.
Venku je hezky, tak ať se vám daří (hlavně na letišti

).