file Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
01. dub 2014 19:31 #12101 od Bohumil Belan
Na velkém Daidalovi (250cm) mám kormidla ve stylu F3K (házedlo) s výškovkou umístěnou na kozlíku před směrovkou. Výchylka dolů je u mně nastavena až na doraz k trubce - je to nutné pro okamžité "přibití" modelu při soutěžním přistání.

Je možné Daidala "pribit" k zemi bez poškodenia? Ja mám s týmto spôsobom pristávania problém. Aj na súťažiach pritávam klasickým vetroňárskym systémom s podrovnaním a výdržou. Samozrejme sa pri tom netrafím na pristávací bod, ale nepoškodím model. Raz som skúsil Ambroziu pritlačiť na bod a nebolo to dobré, Krídla "predpažili" a model musel do opravy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
01. dub 2014 19:32 #12102 od Aleš Krátký
Naprosto běžný typ přistání ... "přibití" je pořád lepší než "zapíchnutí", které se vidí taky dost často.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
01. dub 2014 19:43 #12103 od Bohumil Belan
Ak som dobre rozumel textu Petra Kurjana ide o maximálne potlačenie výškovky na doraz dole, teda o "zapichnutie" modelu čumákom do zeme. Ajajaj, to sa mi nepáči. Určite to skúšať nebudem, ale aj tak by ma zaujímalo koľko toho Daidalos vydrží?

Více
02. dub 2014 06:02 #12115 od Aleš Krátký
Hodně, zápichy se už sice nedělají, ale daidal to přežije naprosto v pohodě.
Za soutěžní sezónu už sice jdou vidět šrámy, ale žádné trvalé poškození nemá

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
03. dub 2014 19:35 - 04. dub 2014 05:53 #12132 od Milan Chalupník
Toto se povedlo zachytit Tomáši Hr. včetně zmáčknutí stopek, když jsem se "kochal" a měl kvapík před koncem letového času. Dvoumetrový Daidal při 500g s klapkami na 90° a křidélky na asi 30° je schopen bodnout kolmo k zemi bez újmy na zdraví (ne na beton), podmínka je zatáhnout včas pro jistotu brzdy, baterku mít na suchém zipu jen tak, aby mohla popolézt o několik cm dopředu, tím ztratit svou destrukční energii, a pokud je křídlo vcelku, tak ani nemůže předpažit. Po tomto incidentu byl model naprosto nepoškozen, stačilo vrátit baterku a nabít ji. Ohledně zaměřování bodu je ale tato pozice hódně blbá. Normální sestup pod úhlem tak 20° na patřičné výchylce brzd je pro něj naprosto neškodný, brzdit do poslední chvíle, a pak rychle brzdy vrátit. Pokud letí vodorovně těsně nad zemí, tak vybrzdit rychlost akorát na bod, případně nevybrzdit úplně, ale bezpečně bodnout potlačením.
Přílohy:
Poslední změna: 04. dub 2014 05:53 uživatelem Aleš Krátký.

Více
27. kvě 2014 12:21 #12552 od Miroslav Kopecký
Abych zbytečmě nezakládal nové téma, zeptám se tady - jaké se vám podařilo nacpat největší baterky (dvojčlánek) do "malého" Daidala? Vyměnil jsem motor a tím pádem jsem místo původních trojčlánků začal používat dvojčlánky. No a ty 2S Hyperiony 1100 mAh, které tam mám, jsou o dost lehčí než původní Foxy 3S 1000 mAh. A zdá se mi, že s tou lehčí baterkou ten můj Daidalos lítá "hůř" - prostě se tak nějak plouží vzduchem, není to ono. Proto bych chtěl použít těžší dvojčlánek, ale než půjdu nakupovat, tak bych chtěl vědět, co ještě se mi do trupu vleze.

Více
27. kvě 2014 12:43 #12554 od Aleš Krátký
malého = házedlový trup ?

Více
27. kvě 2014 13:01 #12557 od Miroslav Kopecký

Aleš Krátký napsal: malého = házedlový trup ?

"malého" = 2m rozpětí

Více
27. kvě 2014 13:27 #12558 od Petr Koláska
Ono docela záleží na tom, jak máš uspořádané komponenty v trupu - tedy kde jsou serva, regl, přijímač...... Do standardního (ne házedlového) trupu není problém nacpat slušně "velký" dvoučlánek - já mám ve dvouapůlce (která má stejnou gondolu jako dvoumetr) standardně dvoučlánek Gravity 1550mAh s váhou cca 100g a před baterkou je ještě tak 4 cm místa ;) Uspořádání jsem fotil tady: stoupak.cz/forum/technika/9357-altis-v4?start=170

Více
27. kvě 2014 22:28 #12563 od Miroslav Kopecký
Mám to v podstatě stejně - jen serva jsou ještě o kousek dál a tam, co ty máš serva, tak vyčuhuje kus přijímače.

Vygenerováno za 0.390 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám