- Obdržená poděkování 20
Daidalos - dotazy ke stavbě
- Petr Koláska
- Administrátor
Petr: no jo, pomotal jsem Vesničku a Slunce,seno
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Aleš Krátký
- Administrátor
mi totiz prochazi trubka smerovkou.
kazdopane trubku jsem nechal v celku, smerovku vzal, pritlacil ke konci trubky, ta udelala dva otisky do nabezky smerovky, vzal jsem skalpel, udelal v tech dvou oznacenych mistech řízy řízy (cili smerovka byla porad v celku,jen mela dva zarezy) a celou tu smerovku nasunul silou na trubku.
z vrchu i ze spodu jsem to oblil expoxidem, a pretahl sklem.
Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
- Jiří Michálek
- Začátečník
- Obdržená poděkování 0
- Aleš Krátký
- Administrátor
u jednoho provázku jsem zdvojil pružiny.
kolega má dva provázky proti sobě a někdo má tedy uhlíkové táhla.
Problém jsem s tim nikdy neměl...
Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
- Petr Koláska
- Administrátor
- Obdržená poděkování 20
Jinak - já jsem ten případ s uhlíkovými táhly místo nití. Ono je ve své podstatě jedno, jaký způsob zvolíš, jen u těch nití(v jednoduchém provedení) to chce mít fakt dostatečně dimenzované pružiny. U jedné dvoumetrovky (ne Daidalos) jsem to kdysi trochu podcenil, dal pružiny dodávané výrobcem, a při jednom ostřejším sestupu jsem se nestačil modlit, aby ta výškovka už proboha zabrala....(zabrala, ale pružiny letěly do koše a na jejich místo šly dvakrát tak silné)
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
- Jiří Michálek
- Začátečník
- Obdržená poděkování 0
Dobře, že jsem do toho ještě neřízl, ty vaše inspirace mají vzestupnou tendenci. Zatím jsem osadil lože pro serva do trupu, vyrobil motorovou přepážku, osadil Al pásky pro kotvení křídla a do výškovky, kterou chci mít kvůli přepravě odnímatelnou udělal pouzdra pro šroubky. Nikam nepospíchám, tak si s tím taky hraju.
- Vladimír Čermák
- Expert
- Obdržená poděkování 3
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
A protože ocelové lanko by mohlo proříznout uhlíkovou trubku, jsou jako průchodky do trupu zalepené trubičky odříznuté ze silných injekčních jehel (průměr 1mm, růžové). Jehly jsou dost dlouhé a dají se zalepit pod hodně ostrým úhlem. Před směrovkou je trup zeslaben hned dvěma otvory pro trubičky a proto je pozalepení zesílen skelnou tkaninou, která je natočená přes zalepené průchodky. Hrany trubiček jsou trochu sražené ostrým vrtákem, aby se o ně lanko nepoškodilo. Plastové trubičky tady použít nejde, lanko by je rychle poškodilo, ocel je asi navěky...
Přihlášení
Poslední příspěvky
-
- Zimní liga F5J 2024/25 (7 Příspěvky)
- Zimní liga je 23.11.2024 zrušena.
- v Letecké kategorie / F5J
- od Zdeněk
- Včera 20:52
-
- Kluby / individuální členstvi SMČR 2017 (116 Příspěvky)
- Jistě sám dobře víš, že s pojištěním je to trochu složitější, pojistná smlouva SMČR...
- v Vážná témata / Důležité
- od Pavel Svoboda
- 17. lis 2024 13:18
-
- Soutěže 2025 (9 Příspěvky)
- LMK Hořice - zatím nepotvrzené termíny: 19.4.2025 RCEV 8.5.2025 F5L 14.-15.6.2025 F5J...
- v Vážná témata / Důležité
- od Petr Dušek
- 30. říj 2024 19:22
-
- Podzimní RCEP Náměšť nad Oslavou, 27.10. 2024 (4 Příspěvky)
- Po zralé úvaze jsme se kvůli malému zájmu rozhodli naši soutěž zrušit. Bylo by víc...
- v Soutěže / Soutěže v roce 2024
- od Pavel Hloušek
- 25. říj 2024 08:55
Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.