file Aegea II

Více
11. srp 2010 08:27 #2257 od Jan Kubica
Odpověděl Jan Kubica pro téma Aegea II
Kluci, je to nádhera, blahopřeji!

I když jak tak na to koukám, za chvíli to budete mít všichni stejný - kdo teď poznáte Boeing od Airbusu (a Spirita od Q11, Ambrosii od Daidala, atd.)? Alespoň ta Aegea se liší :) H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
11. srp 2010 11:47 #2258 od pavol polonec
Odpověděl pavol polonec pro téma Aegea II
ero moje (brachove) pekne len moje ruky klaveeeeeeeeee :oops:

Více
11. srp 2010 12:31 #2259 od Karol Chyba
Odpověděl Karol Chyba pro téma Aegea II
Tak si nejaké vyvákuj z kevlaru :mrgreen: /ruky/

Více
18. srp 2010 18:17 #2287 od Michal Cink
Odpověděl Michal Cink pro téma Aegea II
Ahojky,
tak jsem ve stále větším skluzu s dokončením, ale gondolu už mám.
Přílohy:

Více
01. zář 2010 19:00 #2329 od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Aegea II
Na příští rok plánuji postavit Aegeu znovu, tohle byl přeci jen takový můj první pokus než "pořádný" stroj. Ale i tak létá dost slušně :D .Hlavně chci stáhnout hmotnost z nynějších cca 640 gr, i když na špičkové stroje to zatím nebude. Nějak se mi nechce se dělat s gondolou a jak jsem tady viděl, tak to už máte pěkně zmáklé. Karol, Michal, co vy na to????? Křídlo má profil AG45 s hloubkou 210 mm. Nezbyla by nějaká gondola pro mě. Jinak se s tím budu muset dělat :cry:
Předem dík.
Na ocasní nosník používám kuželovou trubku 18/10.

Více
04. zář 2010 13:09 #2336 od Michal Cink
Odpověděl Michal Cink pro téma Aegea II
Ahojky,
v podstatě v tom nevidím problém, můžem se domluvit. I když asi volný kus nezbyde, musím ji vyrobit. ;) Je dělaná na hloubku 175mm, k mým křídlům. Dělám si k ní i trubku z uhl. punčochy.
Přílohy:

Více
16. zář 2010 08:56 #2464 od Bedřich Koros
Odpověděl Bedřich Koros pro téma Aegea II
Přátelé,
velice pozorně jsem prostudoval popis vašich zkušeností při vákuování. A jelikož se přes zimu pokusím také něco udělat zajímala by mne následující podrobnost:
Nikdo neuvádíte jaký podtlak používáte a zda větší či menší má nějaký vliv na homogenitu a v návaznosti i na hmotnost výrobku. Může to souviset i s temperováním? Myslíte , že mi někdo můžete na to odpovědět?

Díky už se těším
BK-HK

Více
16. zář 2010 09:33 #2465 od Karol Chyba
Keďže mám kompresor z chladničkly a ide mi celú dobu vákuovania a nemám ventil ten tlak môže byť tých 0,8 max 0,9 .
Kamrát čo vákuuje mi ale povedal že stačí 0,4. ALe to budem musieť na kompresor spraviť ešte nejakú vzduchotesnú nádobu z podtlakovým spínačom a ventilom aby som ten tlak mohol nastaviť na tých 0,4 a hlavne aby kompresor nemusel ísť celých 7-8h.

Více
21. lis 2010 13:43 #3050 od Karol Chyba
Po skúsenostiach zo sezóny som sa rozhodol spraviť model z váhou čo najbližšie k 500g. Velký Spirit 2570 splnil moje očakávania ako taktický model, ale ak je počasie skúpe na termiku je veľkosť dosiahnutia výšky za ten istý čas oproti lahkým modelom nevýhodou. Preto som spravil nový Spirit 2M. Čerpal som z Agea II ale spravil som si aj svoje úpravy. Hlavnou zmenou pre mňa bolo použitia riadiacich plôch do kríža /Jan už bude mať dušu na mieste že tam nevidí hnusného motýla :lol: / oproti mnou používaných do Vé.
Uvidíme aké bude riadenie oproti Vé. Momentálne mám už osadené servá v trupe aj komplet s mechanikou , miesto bovdenou som použil kevlarové lanko a spružinku. Model váži bez bateriek zatial 459g , nie sú osadené ešte krídla a treba ešte spraviť nejaký nástrek, tak ešte rátam kábliky + nástrek + epoxi na prilepenie serv cca max 10-12g. Z 800mAh 2čl by mohol mať model cca 510g a z 2čl 1100 cca 530g.
Plocha krídla 33,8 dm.
Jedna vec všetko treba starostlivo vážiť rozmysleť si postup aby váha bola pri zachovaní pevnosti čo najnižšia. Dám príklad : z modelu som vyhodil ochrannú duralovú klietku 13g , bovdeny 15g , výmena serv do krídielok z Dymond 60 za Dymond 47 ušetrených 9g spolu to je 37g. Myslým že nie zaedbatelná váha pri tak malých modeloch. Dúfam že som vás inšpiroval a pochválite sa aj svojimi novinkami.
Přílohy:

Více
21. lis 2010 18:11 #3051 od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Aegea II
Tak to je paráda :) Já začnu na Aegea v.2 :) tak okolo vánoc. Jak máš, prosím, vyřešeno ovládání plovoucí VOP pomocí lanka? To jsem zatím nevykoumal a chtěl jsem udělat VOP klasicky,tedy stabilizátor a kormidlo. A nemáš podrobný rozbor hmotnosti? Klidně do pošty, ať mám nějaké porovnání. Současnou hmotnost 640gr snad v pohodě o 50 gr. srazím, ale o 100 gr a víc, to už nevím, kde všude ušetřit.
Dík

Vygenerováno za 0.391 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám