file Aegea II

Více
09. led 2010 14:54 #1156 od Karol Chyba
Odpověděl Karol Chyba pro téma Aegea II
to jednoduché V pri outruneroch nie je nič moc, radšej si to mal spraviť 3x zalomené. Palo Polonec to prerobil z jednoduchého V na W a hneď sa to zlepšilo v krúžení. Tým som prešiel aj ja a štvorklapkové krídlo z dvoj a z trojitým zalomením sa nedá porovnať či už pri krúžení ale aj pri pristávaní.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
09. led 2010 17:21 #1157 od Fanda Kašpárek
Odpověděl Fanda Kašpárek pro téma Aegea II
No nařezal jsem toho dost,abych vyzkoušel víc variant :D
A u téhle první není problém jí ty uši říznout a vyzkoušet
technologii slepení aby to nejen drželo ale i dobře vypadalo.

Více
10. led 2010 12:42 #1163 od Karol Chyba
Práve som objavil dobrú uhlíkovú pásku na nábežku tu je link: http://shop.r-g.de/index.php?cl=details ... cnid=00137

Více
13. led 2010 19:00 #1177 od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Aegea II
Včera jsem vyndal z pytle jedno ucho a protože je to moje první křídlo touhle technologií, tak k dokonalosti ještě "kousek" chybí :)
1) Hmotnost. Ucho má plochu cca 8,5 dm2, samotný výřez+balsové žebro+pouzdro spojky vážilo 20 gr. Dal jsem 2vrsty tkaniny 23 gr, na náběžku pásek ze 100gr a u spojky pás šířky 7 cm v celé hloubce křídla z tkaniny 48gr. No a protože jsem vůbec neměl představu o nosníku, tak jsem použil uhlík. pásku jednosměrnou 125 gr., šíře u kořene 12mm, na konci ucha 6mm a pod ní asi do 2/3 rozpětí roving. Asi jsem to přepísk, protože křídlo je "beton". Výsledná hmotnost je 52 gr :cry: , já počítal tak do 45 gr. Pryskyřice jsem rozmíchal 18ml+9ml tužidla, tak min. 1/4 ještě zbyla.
Kolik bych tak měl na ucho spotřebovat pryskyřice???? A kde bych mohl ještě ušetřit na hmotnosti?
2) Náběžka. Jak řešíte vakuování u náběžné hrany? Pokud mi folie kousek přesahuje přes náběžku, tak mi úplně nekopíruje její tvar (protože se vlastně horní a dolní folie dotýkají) a když pak obrousím přesah, tak prostě náběžka není ideální.
3) Nosník. Když mám jednosměrku šíře 25mm a říznu ji na polovinu, tak pak nosník vypadá hnusně (je "okousaný"). Je to sice vada jen estetická, ale vadí mi to. O rovingu ani nemluvím, z toho snad ani rovný (hezký) nosník udělat nejde.
Dík za rady

Více
14. led 2010 07:51 #1178 od Karol Chyba
Zas tak strašné tých 52g nie je ak tam máš aj spojku. Ty budeš mať trojdielne krídlo? Centroplán a uši? , lebo potom sa dá ušetriť ak by si krídlo spravil na dve polovičky . Epoxid by sa mal dať toľko koľko váži na tú plochu tkanina.
S tuo nábežkou , fóliu nedávam cez nábežku ale tak 5-10mm pred ňou. S tým rovingom je to tak, preto som si si ho najprv spravil zvlášť tak ako som už písal . Dnes idem robiť ten nosník nafotím to a nalepím to potom sem.

Více
14. led 2010 16:24 #1179 od Petr Jeremiáš
Odpověděl Petr Jeremiáš pro téma Aegea II
Ano, křídlo bude třídílné, poslední dobou ani jiná nedělám, subjektivně mi to víc vyhovuje.
Když dám folii těch 5-10 mm od náběžky tak mám obavy, aby se mi ve vakuu do náběžky "neobtiskla" hrana té folie. No zítra snad udělám druhé ucho, tak to zkusím :)

Více
14. led 2010 18:31 #1180 od Karol Chyba
Ak by si spravil dvojdielne tak tam ušetríš hned jednu spojku možno aj 15g podľa mňa to môže byť aj 20g . A tú nábežku musíš tak či tak tocha obrúsiť, preto sa neboj toho, že sa tam tá fólia obtiskne.

Více
15. led 2010 06:32 #1181 od Ondrej Hanak
Odpověděl Ondrej Hanak pro téma Aegea II
kvuli nabezce pouzivam dve folie na sobe, slabsi, ktera okopiruje nabezku a na ni silnejsi, ktera konci 5mm pred nabezkou...

Více
24. led 2010 12:49 #1222 od Karol Chyba
Tak ako pokraujete zo stavbou.
Krídla mám aj z výškoukou už v kope.
Přílohy:

Více
24. led 2010 13:08 #1223 od Fanda Kašpárek
Odpověděl Fanda Kašpárek pro téma Aegea II
Přehodnotil jsem to vzepětí a skončil jsem zatím u toho, že střed je v kuse i se vzepětím(do 30 mm XPS se vešel jen stupen na každou stranu).
Vaha 94 g střed a uši 43 a 44 g při ploše 8,4 dm.A Karol potřeboval bych poradit jak lepíš uši ke středům.(pokud to není tajné)
Přílohy:

Vygenerováno za 0.365 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám