file Co byste si koupili za letadlo na nové F5J FAI?

Více
23. zář 2011 11:53 #5482 od Mirek Kotula
Ještě, nepřipravuje pan Bílek nějakou variantu pro F5J FAI? Ví to někdo?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. zář 2011 13:16 #5484 od Tomas Hruby

Aleš Krátký napsal: jaky konkretni nazor tu byl na toho shocka ? tezky ? profil spatny?
dela 3 verze, zvazoval nekdo jakou z tech tri ?

Vydrž chvíli, můj se dodělává a bude patrně první cílený více na "lehké F5J", navíc s využitím momentálně "in" uhlíku v spread tow verzi, tak uvidíme na kolik to přesně vyjde hmotnostně (podle mě to moc přes 2 kila osazené nebude, možná dokonce pod 2kg).
Jinak verzí je ve skutečnosti daleko víc, můj kus do těch zmíněných na webu až tak nezapadá. Až bude, tak to popíšu.

Co se týče výhrad, tak jen Petr konstatoval, že to není úplný výkřik nejnovějších trendů v aerodynamice, na druhé straně to ale není ani nějaká vykopávka - běžný průměr či spíše mírný nadprůměr...

Více
23. zář 2011 15:10 #5486 od Jan Kubica

Tomas Hruby napsal: Honzo, já si nemůžu nerýpnout s tím přistáním...

Tomáši, já se jen domnívám, že přistát přesně s 2+ kg velkým modelem bez zapichování je problém. Na druhou stranu si ale také myslím, že přistávání rozhodovat nebude. Kde je pravda se ukáže.

Takže, jeden možný vývoj je ten, že se bude rozhodovat ve vzduchu a vývoj povede k upraveným F3Jéčkům. Pokud se ukáže, že rozhoduje přistávání, tak se může stát, že optimálním modelem pro F5J upravené F3J nebude. Rozhodnout to neumím :) . H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
23. zář 2011 15:14 - 23. zář 2011 15:38 #5488 od Petr Dušek

Mirek Kotula napsal: Petře, jaký je mezi AG 40-43 a AG 24-27 rozdíl a jakou tloušťku profilu zvolit? Při vákuové výrobě.

AG24-27 mají trochu větší prohnutí spodní strany a směrem k odtokovce jsou tenčí, pocházejí z Bubble Danceru, AG40-43 jsou asi novější a jsou ze Supry, já jsem zvolil tuto řadu.
Tloušťka profilu se mění podle rozpětí, u kořene je AG40(8%), v lomení uší AG41(7.7%), v půlce ucha 42(7.3%), na konci 43(6.5%).
Podívej se třeba sem na Pike Perfect , asi uprostřed stránky jsou profily, jsou téměř stejné jako ty od Drely.

[attachment=0:2z0yhffy]<!-- ia0 -->Profily_AG24-27_AG40-43.pdf<!-- ia0 -->[/attachment:2z0yhffy]
Přílohy:
Poslední změna: 23. zář 2011 15:38 uživatelem Petr Dušek.

Více
23. zář 2011 15:26 #5489 od Tomas Hruby

Jan Kubica napsal: Takže, jeden možný vývoj je ten, že se bude rozhodovat ve vzduchu a vývoj povede k upraveným F3Jéčkům. Pokud se ukáže, že rozhoduje přistávání, tak se může stát, že optimálním modelem pro F5J upravené F3J nebude. Rozhodnout to neumím :) . H.

Tomuhle moc nerozumím - on je snad s F3J nějaký extra problém přistát na bod (zejména když jsou plné body až do metru)?

Jinak já si myslím, že se sice bude rozhodovat za letu (výška), nicméně body za přistání si nikdo nedovolí "zahodit", takže když na to přijde, tak se s tím na bod taky "pořádně jebne" - bohužel...

Více
23. zář 2011 15:36 #5490 od Jan Kubica

Tomas Hruby napsal: Tomuhle moc nerozumím - on je snad s F3J nějaký extra problém přistát na bod (zejména když jsou plné body až do metru)?

Samozřejmě není - musíš jen odhadnout, zda bude model klouzat 2 nebo 8 m. Nebo to zapíchnout. H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
23. zář 2011 16:08 #5491 od Tomas Hruby

Jan Kubica napsal:

Tomas Hruby napsal: Tomuhle moc nerozumím - on je snad s F3J nějaký extra problém přistát na bod (zejména když jsou plné body až do metru)?

Samozřejmě není - musíš jen odhadnout, zda bude model klouzat 2 nebo 8 m. Nebo to zapíchnout. H.

Já proti píchání nic nemám, naopak k němu mám (v mezích mého věku) velmi pozitivní vztah :lol: :D

Více
07. říj 2011 10:35 #5702 od pavol polonec
toto ero sa javi ako velmi dobreeeeeeeeee :mrgreen:
Přílohy:

Více
07. říj 2011 10:44 #5703 od Petr Dušek

pavol polonec napsal: toto ero sa javi ako velmi dobreeeeeeeeee :mrgreen:

A što takoje za éro??

Nevidím to ale jako nic mimořádného, těch 0,3m/s je dnes standardní hodnota lepších F3J - Pike, Xplorer... I když ono po přepočtu je to 0,275 m/s, to už je hodně slušné, ale třeba trochu pomáhal vzduch :D .

Více
09. říj 2011 20:10 #5714 od bohuslav majercik

Vygenerováno za 0.439 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám