Altis V4
- Aleš Krátký
- Administrátor
Hele nevím proč to nejde,ale asi to prostě nejde. Počkej, až se tady vyjádří někdo z AerobTecu. Každopádně mi to příjde od vás nefér. nic více
Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
Chápu že chtějí nějak srazit výrobní náklady, ale možná to bude za cenu ztráty důvěry starých zákazníků...
Teď mně napadá - možná by jako motivace majitelům staré verze stačila nějaká sleva na nový terminál, nebo při při nákupu nového výškoměru (například - po online registraci SN starého a nového výškoměru by dostali slevu, třeba na další nákup....). Něco takového by mohla být motivace k nákupu, alespoň pro některé váhající zákazníky a Aerobtec by mohl dále vydělat. Tohle už je ale otázka jejich marketingu...
- Mirek Kotula
- Expert
- Obdržená poděkování 3
- Aleš Krátký
- Administrátor
edit :
kluci já vám nerozumím. To samé můžete říct třeba o procesorech do PC. Mám Celeron (jede skvěle) ale chci něco více, EJHLE, nový procesor má jinou patici. co teď ? myslíte že ASUS nebo jiný výrobce vyrobí speciálně pro vás opět pár starších základních desek ? (aerobtec to udělal mimochodem) nebo že raději omezí některé funkce na novém CPU jen proto, aby mohli na nové desce provozovat i starý celeron ?
Nebudu se k tomu už vyjadřovat, očividně to vidíme všichni jinak. Mi to připadá zcela logické, a ještě udělali max co mohli pro stávající zákazníky. NĚKDO to ale vidí naopak, a to úplně.
Tímto tady nebudu šířit vlny a počkám, až se vyjádří p.Rodina. ale jak jsem řekl :
Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
A vzpomeň si Ty sám Aleši, z jakého důvodu jsem já vlastně kupoval ten V3 - bylo to pro Tebe, aby sis mohl vyzkoušet v Holíči létání s F5J... Tehdy jsem si ho nechal pro nově navrhovanou kategorii a za půl roku se objevil nový typ. Kdybych už tehdy věděl, že to je slepá ulička jejich vývoje, nic bych nekupoval (nepotřeboval jsem to...). Létal bych dnes s V4 a možná bych tady nic neřešil...
- Aleš Krátký
- Administrátor
V3 = stará čtečka
MICRO = Nová čtečka
co je na tom ?
Tady nejde ani tak o výrobek nějakého AerobTecu, ale o samotnou logiku nekonečného supportu nějakého výrobku.
Počítače, mobily, auta, tablety, aplikace (16bit, 32, 64bit) vše je zpětně kompatibilní ? ty Petře moc dobře víš, že ani jedna ze zde zmiňovaných věcí nemá zpětnou podporu ! moc dobře to víš....
- Mirek Kotula
- Expert
- Obdržená poděkování 3
- Radim Barč
- Expert
- Obdržená poděkování 35
Mezitím vznikne nový výrobek, který už není se starým kompatibilní, můj starý výškoměr je však stále plně funkční a dělá přesně to, co v době zakoupení.
Opravdu nezodpovědný přístup!
- Aleš Krátký
- Administrátor
Mirek Kotula napsal: Alešku, netvrď mě, že si každý rok kupuješ nový telefon. Já jsem měl V-trojku přesně jeden rok.
tak ji používej dál, ona přece funguje pořád ne ? nevidím problém. Nikdo ti nenutí novou čtečku. a DOKONCE ti výrobce vyrobil výrobek, který se už rok neprodává jen proto,aby jste nebyli ochuzeni.
btw. koupil jsem si telefon před půl rokem, a už nepodporuje HSPA+ a už vůbec ne LTE. a co jako ? používám ho denně, stejně jako vy svoje V3 přece.
jak píše Radim (konečně rozumný názor) "Opravdu nezodpovědný přístup!" (doufám, že cítíte tu ironii)
- Petr Kurjan
- Pokročilý
- Obdržená poděkování 3
Ale ouha! Za půl roku je prodej V3 ukončen a na trhu zůstal jen drahý model V4 s displejem. A terminály ke starému typu už se taky nedělají. Pro načtení dat a nastavení sice mohu použít PC, ale i ten program po několika aktualizacích přestane s mojí verzí výškoměru fungovat - ještě že mám na disku schovaný i ten starý program... OK, asi je to jen chyba programu, ale i to ukazuje na přístup výrobce. Potom se s velkou slávou objeví terminál nový, s vice funkcemi. Má jen jedinou vadu - i když ho všichni s nadějí očekávali, nedá se tento nový super špica cool terminál použít se starším typem výškoměru, byť je to stejný výrobce a není to zase tak stará věc... Pokud chci novou krabičku plně využívat, měl bych si k ni koupit i nový výškoměr, je přece tak cool... Ale protože je výrobce chytrý a vidí zoufalé a neuspokojené zájemce, chce je uklidnit a nabídne současně omezenou sérii starých terminálů. Tak co teď? Mám rozbít prasátko, spočítat drobné a honem koupit poměrně drahý terminál ke starým verzím, který ale umí jen zlomek funkcí toho nového a V4 neumí vůbec? Nebo si mám koupit nový, cool přívěšek na krk s hromadou vychytávek, ale k výškoměru stále vozit na letiště notebook? Nebo to staré zahodit a koupit všechno znovu? No jo, ale na to teď nemám! OK, koupím třeba jen nový terminál a snad někdy později i nové výškoměry. Ale co když se bude historie za rok opakovat, V4 už zase nebudou a novější budou zas úplně jiné, nekompatibilní? Můžu ještě výrobci věřit?
Takže závěr: Jde mi hlavně o to, že nová věc měla být opravdu univerzální a pokrýt potřeby VŠECH majitelů výškoměrů Altis bez rozdílu jejich verze. To by byl skutečně správný krok, ne tohle dělení a na staré a nové! Pokud už mám za takový, jinak jistě užitečný, doplněk platit, chci co největší užitnou hodnotu! Kupovat terminál pouze pro starý V3 je v takovém případě velký krok zpět...
Přihlášení
Poslední příspěvky
-
- Zimní liga F5J 2024/25 (7 Příspěvky)
- Zimní liga je 23.11.2024 zrušena.
- v Letecké kategorie / F5J
- od Zdeněk
- Včera 20:52
-
- Kluby / individuální členstvi SMČR 2017 (116 Příspěvky)
- Jistě sám dobře víš, že s pojištěním je to trochu složitější, pojistná smlouva SMČR...
- v Vážná témata / Důležité
- od Pavel Svoboda
- 17. lis 2024 13:18
-
- Soutěže 2025 (9 Příspěvky)
- LMK Hořice - zatím nepotvrzené termíny: 19.4.2025 RCEV 8.5.2025 F5L 14.-15.6.2025 F5J...
- v Vážná témata / Důležité
- od Petr Dušek
- 30. říj 2024 19:22
-
- Podzimní RCEP Náměšť nad Oslavou, 27.10. 2024 (4 Příspěvky)
- Po zralé úvaze jsme se kvůli malému zájmu rozhodli naši soutěž zrušit. Bylo by víc...
- v Soutěže / Soutěže v roce 2024
- od Pavel Hloušek
- 25. říj 2024 08:55
Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.