question-circle Altis V4

Více
31. srp 2014 15:43 #13207 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma Re: Nový výškoměr
Mám tady oficiálně poděkovat firmě Aerobtec za suprovou a rychlou opravu výškoměru. Poprosil mne o to Petr Kuráň.
takže tak činím :)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
02. zář 2014 13:31 - 02. zář 2014 14:31 #13250 od Miroslav Kopecký
Tak výsledek anabáze GR-16 vs. Altis - ukázalo se, že problém je na straně přijímače (toho jednoho konkrétního kusu), který se chová divně při zapojení napájení - pošle krátký impuls (škubnou sebou serva) a až poté se spojí s Tx. Po zapojení Altise do jiného modelu se stejným typem přijímače všechno bez problémů běhá, dokonce můžu mít i můj oblíbený bezpečnostní přepínač :-). Co se stalo s přijímačem, který až do nedávna fungoval správně zatím netuším, jediné, co jsem s ním dělal, bylo to, že jsem měnil urvanou anténku. Jistota ale je, že přijímač "se brání" i pokusům o restart. Nicméně jinak s ním není problém - žádné výpadky signálu, problémy s dosahem... Až budu mít čas, tak si s tím zkusím pohrát, přehrát FW a uvidí se...
Poslední změna: 02. zář 2014 14:31 uživatelem Miroslav Kopecký.

Více
04. zář 2014 08:34 #13264 od Miroslav Kopecký
Ještě jeden dotaz k Altisu-včera jsem s ním zkoušel poletovat a nejsem si jistý, že mám všechno dobře nastavené. Mám tam RCEV firmware s povoleným restartem motoru. Altis spořádaně vypíná po 30 sec, ukazuje FAI výšku, po opakovaném spuštění se výška vyruší a ukazuje ---.--. Ale co mne zarazilo, je to, že po přistání a po odpojení napájení (rozpojím baterku a regl) a opětovném připojení baterie se neukáže nulová výška, ale FAI výška, naměřená v předchozím letu. Je to tak v pořádku nebo je někde potřeba něco přenastavit?

Více
04. zář 2014 09:00 #13265 od Milan Chalupník
Odpověděl Milan Chalupník pro téma Re: Nový výškoměr
Je to tak v pořádku, to se hodí, když se to chce dodatečně vědět, jaká byla F5J výška, ta se na nový údaj přepíše až po další sekvenci: zap motoru + 30s. motoru + 10s.

Více
04. zář 2014 09:16 #13266 od Miroslav Kopecký
Tak to jsem rád, že to mám dobře, dík.

Více
23. zář 2014 14:56 #13482 od Martin Beseda
Odpověděl Martin Beseda pro téma Re: Nový výškoměr
Koupil jsem si Altis V4. Všechny záznamy z neděle se stratili, je tam jenom ten dnešní. Maže se to samo? Nebo jenom přez ovládací prográmek? Co dělám blbě, že tam ty záznamy nemám?

Více
24. zář 2014 10:19 #13501 od Aleš Krátký
to se mi nezdá. Buď by tam měly být všechny nebo žádné :)

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
24. zář 2014 13:05 #13515 od Martin Beseda
jak dlouhý záznam se vejde?

Více
24. zář 2014 13:21 #13516 od Aleš Krátký
zalezi jak mas nastavene logovani. je to ale v hodinach (rekneme 10 hodin zaznamu)

Více
04. říj 2014 11:31 #13655 od Martin Beseda
Aleši děkuji.
Mám teď jiný problém. První použití výškoměru v letadle se dělo něco podivného a neumím si to vysvětlit. Po zapnutí motoru se vypnul sám ve výšce cca85 metrů, aniž by jsem to nastavoval. Pak se taky vypínal sám od sebe kdykoli ho to napadlo, většinou naštěstí ne po odhození z ruky. To by byl velký problém. Nikdy mě ale nepustil výš než asi 145m. Naprogramované mám jenom trvale zapnuto a soutěže žádné.
Napájím rc sytém z regulátoru JEP a mezi něj a přijímač jsem vložil ten výškoměr. Nemám jiný zdroj a ani externí bec. Nemůže to být tím? A pokud ano co mám blbě? Jak udělat, aby se mi motor neodpojoval kdykoli? Někdy se ani na povel nezapnul a někdy jo. Prostě jsem z toho nějaký špatný. Bál jsem se s tím lítat, že to třísknu o zem. Jinak motor a regulátor fungují dobře bez výškoměru. Jedu na 40 mhz.
Za pomoc děkuji.
Martin

Vygenerováno za 0.455 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám