question-circle Altis V4

Více
04. čec 2014 19:31 - 04. čec 2014 19:35 #12790 od Pavel Svoboda

Tomas Hruby napsal: a) K tomu problému - pokud se předtím úspěšně aktualizoval firmware, tak to není dobré. Zeptal bych se, jestli výškoměr sám o sobě funguje.... Pokud ano, tak by bylo opravdu lépe to zkusit ještě na jiném počítači,

b) Jinak moje osobní poznámka k JETI kontra Altis je asi následovná. Mě připadá, že určitou funkční výhodou Jeti může být jistá "stupidita" jejich zařízení. Myslím to v dobrém ...

a)
1- aktualizace frimweru proběhlo OK - proč to není dobré ?
2- ALTIS je funkční - ukazuje výšku,teplotu,vário ... i přes JETIbox
3- ALTIS hází stále hlášky viz. předchozí příspěvek - asi se "kopla" eeprom při zkratu ...
4- druhý výškoměr se chová korektně na stejném PC,kabelu,portu ...

b) jak říkáš JETI je krásně "hloupej", ale v tom je jeho velké +.
Ono zrušit F5J na "chytrý" zkrat v napájení docela naštve a je jedno jest-li to je nebo není výrobní vada (zaplať Pánbůh se to stalo na stole).

Ještě poznámka, že jsem první komu se to stalo ... ono totiž když něco vypadá utrženě nebo to je cítit pachem odcházející techniky (prostě se zakouří) tak Ti to nikdo nepřinese k reklamaci ... viz.

Martin Veleba napsal: Pavle, ty tvoje fotky jsou zajímavé. Musím tedy výškoměr taky otevřít a podívat se dovnitř. Nakonec jsem taky objednal nový AltisV4, ten starý jsem nakonec rozchodil, ale dát jej do letadla??? Moc důvěry už v něj nemám.

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
Poslední změna: 04. čec 2014 19:35 uživatelem Pavel Svoboda.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
05. čec 2014 19:05 - 05. čec 2014 19:08 #12804 od Tomas Hruby
Ad a1 - myslím to tak, že kdybys před tím aktualizaci nedělal, tak je jasný krok ji zkusit, ale jestli ano, tak to zavání větší komplikací - to je to, co "není dobré".
Nicméně po aktuální praktické zkušenosti z Horní Branné bych to radil zkusit přehrát znovu. Měl jsem v ruce hned dva kusy pro změnu V3, které se chovaly v podstatě jako tvůj V4, tedy funkční za letu, ale počítač je prostě nenačetl. Tak jsem je znova přehrál a ejhle - nadále fungovaly za letu a najednou si povídaly i s AFM :-) Takže to asi za opakovaný "flash" stojí i zde.

A každopádně bych zkusil i jiné PC - píšeš "Altis hází hlášky viz příspěvek", ale on je nehází Altis, nýbrž AFM a opravdu to nemusí být vůbec problém výškoměru.

Ad b) - a vsadíš se o to, že až bude na soutěžích MVARIO tolik jako Altisů, tak že se mechanické selhání u žádného neobjeví? Z provedení plyne, že se tady asi neurvou kabely, když jsou piny v PCB, ale mohl bych ti ukázat přijímač, kde se objevila prasklinka u konektoru přímo na PCB a výsledek taky nebyl nic moc. Mě bohužel praxe vede k tomu, že se občas posere cokoli, leckdy i něco, co na pohled a třeba cenou vypadá jako to "nej" :-(
Poslední změna: 05. čec 2014 19:08 uživatelem Tomas Hruby.

Více
06. čec 2014 06:58 #12808 od Pavel Svoboda
OK - zkus kompletně vymazat ALTISE zapni ho na stole a načti do PC.Máš let číslo jedna ?
Já ne

Ještě se vrátím k těm drátům ... neřeším utržení ale ZKRAT

Přílohy:

Více
06. čec 2014 14:12 #12809 od Aleš Krátký
počítaní letů od č.1 nemá nikdo pokud vím.
Ono pokud si dobře pamatuju,tak jsem mohl v klidu vymazat komplet všechny soubory co jsem našel na výškoměru (skrze windows klasicky), pak ho nechal jen zapnutý na usb cca 5 minut a tím jsem ho rozchodil ať byl v jakémkoliv stavu.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
24. čec 2014 19:49 - 24. čec 2014 19:51 #12911 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Re: Altis V4

Tomas Hruby napsal: *** 14. zář 2013 10:01 *** Prošlo mi toho na soutěžích rukama fakt hodně, dokonce je dost možné, že pokud by se dělala statistika "počtu připojených Altis", tak budu na druhém místě hned za výrobcem :-)

Problémy jsem potkal v podstatě v třech oblastech.

První byla různá divná chování spojená s nemožností načíst data uživatelem. ...

Druhý problém se týká opravdu jen V4 a to byly "zhaslé" displeje či různé výpadky ...

Třetí oblast jsou pak různé "záhady", ale k tomu nemám co říct ...

Možná řešení?
U té první oblasti by opravdu mohl pomoci externí displej s možností vymazat data, případně vyvolat hw reset. To by počítačově méně zdatné v podstatě zbavilo nutnosti to připojovat k PC ....
Navíc pokud by vedlejší funkcí byla i "čtečka FAI", tak by to pomohlo i při situaci s odešlým displejem, ale jinak funkční elektronikou.
..... Podle mě to ale prostě svůj půvab má, v F5J by šel namontovat daleko stabilněji a jen si někde připravit krátkou prodlužku s pohodlně přístupným konektorem pro displej (Annex na rok 2014 podobný kablík výslovně povoluje).

Slovem servisního technika " Je to to nejlepší co máme ! Protože nic jiného nemáme."

Poslední změna: 24. čec 2014 19:51 uživatelem Pavel Svoboda.

Více
18. srp 2014 21:34 - 18. srp 2014 22:45 #13010 od Miroslav Kopecký
Nesetkal jste se náhodou někdo s problémem při aktualizaci FW u Altisu 4? Dneska jsem se pokoušel provést aktualizaci z verze 1.7 na verzi 1.8. Vše probíhalo ok, jen nakonec na mne vyskočila obrazovka, že aktualizace selhala. Možná příčina: zařízení nebylo připojeno poze k počítači. Což samozřejmě není pravda. Chová se to stejně, když dělám aktualizici z webu i když jí dělám ze souboru uloženého na disku. Zvláštní potom ale je, že když Altis připojím, tak Flyght Manager ukazuje veri FW 1.8 :blink: . Jenže vím já, jestli je to všechno v pořádku po té hlášce?
A související dotaz-jak je potřeba Altise nastavit (pokud je v něm FW 1.8 ) pro RCEV?
Poslední změna: 18. srp 2014 22:45 uživatelem Miroslav Kopecký.

Více
19. srp 2014 05:58 #13011 od Tomas Hruby
Tak, jak to popisuješ, to bude nejspíš OK. U V4 totiž (narozdíl od V3) aktualizace probíhá přímo ve výškoměru, z PC se na začátku nahrají data a pak už na počítači nezáleží. Patrně to doběhlo, ale u nějakého důvodu se pak výškoměr nepřipojil k počítači (připojení chápej jako sofwarové připojení k Windows, žes měl zapojený kabel je jasné). Pokud se po opakovaném připojení hlásí správně, tak to spíš dopadlo dobře.

Více
19. srp 2014 13:38 #13013 od Miroslav Kopecký
No dneska jsem to byl proletět a je tam pár "mušek". Altise mám zapojeného mezi regl a přijímač tak, jak bylo popsáno o něco výše v tomhle vláknu - tj. z reglu vytažený oranžový (signálový) drát, ten je v extra "servodomečku" a je zastrčený do volného kanálu. Napájení motoru je přes altis, který je zapojený do kanálu plynu (kanál 1). Altis je nastavený v režimu "uživatelská soutěž" s časovým vypnutím po 30 sec a s povoleným restartem. A nějak to nefunguje. Jednak se motor po 30 sec nevypne (restart samozřejmě možný je), jednak se mi po vypnutí motoru nesepne brzda, která před zapojení přes Altis fungovala (takže i při staženém motoru se točí vrtule). Navíc jako "třešničku" jsem zkusil Altis propojit přes Com1 port jako HOTT telemetrické čidlo a to taky nefunguje. Ta telemetrie mne v tuhlechvíli až tak netrápí, ale to "soutěžní" zapojení ano - chtěl bych v neděli jet na svou první RCEV soutěž a pokud nebudu mít výškoměr, funkční podle pravidel, tak to padá.

Více
19. srp 2014 14:32 #13014 od Ivan Horejsi
Odpověděl Ivan Horejsi pro téma Re: Nový výškoměr
Chtelo by to videt ta okna aplikace.
Telemetrie se musí nakonfigurovat v jednom z oken.
Telemetrie nefunguje pro soutezni FW.

Více
19. srp 2014 15:31 #13015 od Miroslav Kopecký

Ivan Horejsi napsal: ...
Telemetrie nefunguje pro soutezni FW.

Aha tak to by vysvětlovalo tu jednu záhadu. Zkusím sem večer dát screenshoty upgrade a nastavení, jen musím vykuchat výškoměr z modelu.

Vygenerováno za 0.546 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám