file RCEV/FXJ - výškový spínač

Více
28. úno 2010 22:14 #1363 od Karol Chyba
A ako by to bolo napr. že je vyhlásené motorové okno mám problém s modelom povedzme tých 30s a potom je to ako, mám 0 za to kolo ? lebo som nestihol motorové okno?
U nás je to jasné od vypustenia modelu mám buď 30s alebo 200m akurát už nenaletím tak dobrý čas.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
01. bře 2010 09:21 #1364 od Karol Chyba
Myslel som to vo vašich českých pravidlách, čiže mám len tých 30s motorového okna a konec? ani opakovať nemôžem let?
A stým stresom pre časomerača , to máš to isté ako v F3J tam je to tiež niekedy o hubu lebo tak napínajú silén že niekedy sa vystrelý za 2s že časomerač nie je schopný zareagovať.

Více
01. bře 2010 09:41 #1365 od Jan Kubica
Trochu se bojím zeptat, ale proč neudělat pracovní čas delší než je letový? Třeba o tu jednu minutu (pracovní čas 11 minut, letový 10). Stejně má každý pilot svého časoměřiče. Ta situace, kterou popisoval Petr (časoměřič kouká zároveň na stopky, na model a ještě uskakuje), je sice ze života, nicméně povinností časoměřiče není hlásit čas při přistávání, na to má pilot (mít) pomocníka. Nezapomínejme, že o výšku a dobu motoru se stará spínač, časoměřiče to nijak nezatěžuje, takže se po něm chce jen dvakrát zmáčknout stopky. Další věcí je opakování letu, v rámci pracovního času bez problému, jenom ten čas už nebude takový :-) .

Trochu OT - Kde má stát časoměřič při přistávání? Už jsem těch "posekaných" nohou a zbouraných křídel viděl víc a vždy to bylo kvůli tomu, že dotyčný nesledoval model, ale stopky. Ale nedomnívám se, že to bylo chybou časoměřiče.

V Americe mají tu Limited třídu omezenou motory 2212 a 2čl. (se mi zdá). H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"
"Je to ještě horší, pane Smithi! Padáme!"
(Jules Verne, Tajuplný ostrov)

Více
01. bře 2010 12:23 #1368 od Petr Dušek

Jan Kubica napsal: ...nicméně povinností časoměřiče není hlásit čas při přistávání, na to má pilot (mít) pomocníka...

V některých kategoriích časoměřič tu povinnost má a o těch jsem mluvil. Pokud ta povinnost v pravidlech stanovena nebude, je to samozřejmě na pomocníkovi, nebo přímo na pilotovi aby si hlídal konec času. Pak se ale trochu bojím sporů, když časoměřiči poběží stopky jinak než pomocníkovi... Mě se z hlediska pořadatele líbí systémy, kde se letí proti jednomu "centrálnímu" času. Systém delšího pracáku znám třeba z RCV2 (a chvilí jsem byl i jeho příznivec) ale většinou je z toho nepřehledná změť opakovaných startů a komplikace pro pořadatele.

Ještě odpověď Karolovi. Samozřejmě je to tak. Podle našeho návrhu mám na start pouze těch 30sekund a jeden pokus, respektive o počtu pokusů se v pravidlech nehovoří, takže teoreticky v těch 30 sekundách můžu zkusit těch pokusů víc (třeba když při startu trefím pomocníka křídlem a skončím na zemi.. :D ). Když si vzpomenu na poslední dvě sezóny například v RCEJ, počet případů kdy někdo neodstartoval na první pokus byl zanedbatelný, a pokud se to stane, prostě si tím vyberu "škrtací" let. U vlekacích kategorií, kde praskají silony je trochu jiná situace. My motor (většinou) nahodíme na první pokus.
Stále ovšem mluvíme o návrhu pravidel, klidně se na podzim můžeme přiklonit k variantě slovenské nebo jiné.

Více
26. bře 2010 20:23 #1565 od Jiří Veselovský
Pokud to zrovna nesledujete pravidelně, tak bych doporučil nahlédnout zde: http://www.rivamodels.sk/PPP/TechNews/tech11.html
Začíná se mi to líbit čím dál víc, hlavně ty rozměry a SW.
Až budou nějaké zkušenosti s tím Ivanovým, tak dejte prosím vědět.

Více
19. kvě 2010 14:37 #1842 od Jiří Veselovský
Vzhledem k tomu, že čas je opravdu běžec dlouhým krokem a Holíč (resp. soutěž s výškovými spínači) se nezadržitelně blíží, tak bych rád upozornil na situaci kolem počtu přihlášených pilotů a další informace týkající se samotné soutěže. Kdo máte zájem, tak prosím nahlédněte zde:
http://www.rivamodels.sk/FXJthread/2010FXJ02.html

Více
20. kvě 2010 08:12 #1843 od Karol Chyba
Na stránke http://www.f5jfun.com sú už vyhodené propozície aj na FXJ aj na EUROCUP kto by mal záujem a chce sa prihlásiť treba sa najprv zaregistrovať na stránke a potom sa može prihlásiť ON LINE.
Dúfam že tento rok prídu aj viacerý súťažichtivci a nie len skalný z minulého roku, ale treba si pohnúť lebo sa stav začína veľmi rýchlo napĺňať. Vyzerá to tak že tento rok to už bude riadna masa ľudí asi viac ako minulý rok.

Více
17. čen 2010 17:05 #1960 od Jan Kubica
Viz http://www.baronerosso.eu/forum/aeromod ... mento.html

Max. 2 m rozpětí, min. 16 g/dm2, RES (tj. směrovka, výškovka, brzda), spínač na 120 m/30 s, maximum 7 minut.

Zajímavá diskuse, hlavně o ceně modelů (kompozity ano/ne, proč jen motory napřímo) a dále o možném porušování ducha soutěže zoomováním. A taky je předepsaný jen slovinský altimetr.

A nakonec mají větu, že (volně cituji) "pokud někdo vymyslí něco, co mu poskytne výhodu, může to být úpravou pravidel zakázáno".

Nekomentuji, jen informuji. Ale to poslední ustanovení se mi líbí, je geniální. :lol: H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Více
12. čec 2010 19:21 #2026 od Jan Kubica
Pracovní skupina pro F5J si zřejmě chce toto označení zabrat pro výškové spínače (proto to píši sem). Zápis v angličtině je na http://f5j.eu/w/index.php?title=FAI_F5J_Proposal . H.

"Stoupáme?"
"Ne! Naopak! Klesáme!"

Více
30. srp 2010 15:07 #2308 od Jiří Veselovský
Zkuste nahlédnout na slovenské diskusní fórum a všimněte si číslovek, které jsou uvedené v počátku příspěvku :roll: .
http://f5jfun.com/e107/e107_plugins/for ... ?2021.post

Vygenerováno za 0.426 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám