file Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
29. kvě 2012 11:51 #7187 od Aleš Krátký
jak myslis, ale ochuzujes o to ostatni ne mne ...

a ad madarsko. nelibilo se to mi,ale vsem.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
29. kvě 2012 12:19 #7188 od Tomas Hruby
Jestli tě to potěší, tak mě se to taky moc nelíbilo :-( Jenže tohle jsou takové ty "nepohodlné pravdy" - je strašně jednoduché strčit hlavu do písku a prostě je nechtít slyšet a tím méně na ně sám poukazovat. Jenže to nic nemění na tom, že bychom měli uvažovat takto šířeji - ukazuje ti to ostatně i reakce Radima tady ve fóru, nebude ani náhodou jediný, komu "uvolnění motorů" vůbec nebude po chuti. A za situace, kdy mimo ČR jdou outrunnery citelně dolů, mi opravdu připadá legitimní položit otázku, zda je pro rok 2013 opravdu nutné (a vhodné) držet pravidla RCEK v souladu s "EuroCupem"... Do roku 2011 to vhodné bylo bez diskuse, letos pořád ještě klady převažují. Ale bude to platit i v dalších sezónách??

Více
29. kvě 2012 12:25 #7189 od Aleš Krátký
hele ja jsem prece taky zastance tabulky povolenych motoru

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Více
29. kvě 2012 15:57 #7191 od Radek Novotny

Aleš Krátký napsal: Tak kluci nejake info ohledne pravidel.

na EC v madarsku se predbezne dohodlo ze jedine omezeni motoru bude rozmer statoru a to 22mm a 9mm ...

Jen doplním, návrh byl, aby rozměry statoru byly max. 22x9mm, a současně vnější rozměry motoru max. 28x26. Tento návrh po vysvětlení předběžně všichni zůčastnění odsouhlasili jako nejlepší. Vše je lehce měřitelné, a motor musí být, tak jako dnes, z modelu demontovatelný ke kontrole.

Pokud soutěžící nebude schopen motor vyndat (že Aleši... ;) ) tak má stejně jako dnes smolíka...

Další možné úpravy se řešit nebudou.

Více
29. kvě 2012 16:08 - 29. kvě 2012 16:14 #7192 od Radek Novotny
Sbíral jsem informace a sledoval technické novinky, a tak ještě jedno srovnání diskutovaného MiHo motoru s běžnými motory.
Juraj Adámek ho měl ve svém modelu o letové váze 600g. Setup vyžadoval větší a těžší regl, a navíc, při srovnatelné velikosti baterie by pak motor patrně hůře táhnul s postupem času při motorovém letu. Můj model o letovce 540g stoupal naprosto srovnatelně, a při delším motoru si dovolím tvrdit, že bych byl možná i ve výhodě. :ugeek:

Rozhodně za něj peníze vyhazovat nehodlám.
Poslední změna: 29. kvě 2012 16:14 uživatelem Radek Novotny.

Více
29. kvě 2012 16:13 #7193 od Petr Dušek
Radku, ještě mi chybí pro srovnání informace, jaký motor tam máš ty ??

Více
29. kvě 2012 16:17 #7194 od Radek Novotny

Petr Dušek napsal: Radku, ještě mi chybí pro srovnání informace, jaký motor tam máš ty ??

Jojo, já mám PowerHD 1820kV, naprosto srovnatelný výkonově s bráchovými Axíky. V Pichusovi lítám na púvodní motor bez jakékoliv výměny ložisek či jiné údržby už třetí sezónu. Ale je pravda, že mezi Power HD se musí vybírat. Není kus jako kus...

Více
29. kvě 2012 16:23 #7195 od Tomáš Brodský

Radim Barč napsal: Ještě doplním, nevím jakou má tato kategorie s neomezením motoru v Evropě budoucnost. Jsem ale přesvědčený, že u nás toto pravidlo odradí velkou část pilotů a byla by škoda pokazit tak rozšířenou kategorii. Možná by stalo za úvahu, zeptat se na soutěžích, co si o této změně pravidel myslí většina modelářů a ne jen slepě přijmout to, co se dohodne v Maďarsku nebo někde jinde.
RB

Naprosty souhlas.
Svarecky (ikdyz velke) tu uz byly, nevidim jediny duvod proc stejny postup opakovat i u outrunneru.

Více
29. kvě 2012 16:51 #7196 od Petr Dušek

Radek Novotny napsal: Jojo, já mám PowerHD 1820kV...

Můžeš sem (nebo do SZ) prosím dát odkaz kde ho kupuješ, v CZ jsem ho nenašel, jenom na různých zahraničních stránkách. Dík

Více
29. kvě 2012 17:08 #7197 od Radek Novotny
Tomáši, Radime,

Čtěte prosím celý text. Motor je výkonově omezen svými geometrickými rozměry statoru 22x9mm, z toho nelze cucat nekonečný výkon, tak jako u svářeček.

To, že si někdo koupí rychlejší Megu nebo Axíka, pak odpálené vynutí nechá v servisu či přímo u výrobce "opravit" jiným silnějším drátem, a pak na to létá i soutěže... Hmmm, takové věci tabulka nevyřeší... Ale nastavení stejných podmínek pro všechny je podle mne spravedlivější.

Vygenerováno za 0.441 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám