file Stavba F5j větroně

Více
27. led 2015 10:22 #14327 od Milan Macinga
Odpověděl Milan Macinga pro téma Stavba F5j větroně
Laminovane na XPS jadro

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. led 2015 09:11 - 28. led 2015 09:13 #14329 od Petr Koláska
Odpověděl Petr Koláska pro téma Stavba F5j větroně

Martin Beseda napsal:
Rozumím tomu dobře tak, že uprostřed křídla je nosník (0,4) široký 12mm a na koncích, na uších by měl mít jenom necelý milimetr, teda 0,16mm? A na koncích středního dílu cca 2-3mm?

Z tohohle jsem trochu mimo... :(

Rozumíš tomu naprosto správně :) Tohle jsou ideální hodnoty spočítané tak, aby se křídlo prohýbalo po celé své délce stejně. Budiž ti útěchou, že ani já jsem je přesně nedodržel a nosník je směrem ke koncům křídel silnější než praví čísla. Ty výpočty jsem dělal hlavně proto, abych se nedostal pod kritickou pevnost nosníku. Však v tom příspěvku na straně 5 byl i odkaz na ten výpočtový program, tak si to klidně můžeš zkusit spočítat pro sebe na míru.

Milane, to vypadá docela zajímavě :) Že bych pořídil druhé křídla do větru? :D :D Nebudeš se po večerech nudit? :whistle: :lol: (já totiž nemám ani řezačku, ani kompresor, ani pec..... na laminování křídel prostě nejsem zařízen :unsure: )
Poslední změna: 28. led 2015 09:13 uživatelem Petr Koláska.

Více
29. led 2015 12:18 #14334 od Milan Macinga
Odpověděl Milan Macinga pro téma Stavba F5j větroně
Ahoj, z tychto kridel dokoncujem 3ti kus. Pockal by som na novy trup a letove testy. Dam vediet.. ;)

Více
29. led 2015 14:52 #14335 od Martin Beseda
Odpověděl Martin Beseda pro téma Stavba F5j větroně
Petře, ty pásky (0,3x30) na odtokovce máš asi taky ke koncím užší. Jsou ty 3 desetiny zapuštěné v žebrech? Hledám způsob jak udělat zapuštění do štíhlého žebra...

Více
29. led 2015 21:13 #14336 od Petr Koláska
Odpověděl Petr Koláska pro téma Stavba F5j větroně
Je to zapuštěné a ještě ve finále přebrušované. To zapuštění jsem udělal tak, že jsem žebra stáhnul k sobě (vždycky celou sadu pro jeden díl křídla), označil na nich tužkou oblast zapuštění a párkrát přejel zámečnickým pilníkem s jemnými zuby. Podobně, jako se dělalo zapuštění pro pásnici hlavního nosníku. Ty tři desetinky se odbrousí poměrně snadno.

Více
31. led 2015 08:48 #14338 od Martin Horák
Odpověděl Martin Horák pro téma Stavba F5j větroně
Petře Kolásko koupil jsem TARANISE s přijímačem a přijímač má koncovky antény které asi pravděpodobně nejdou sundat a zabudovat je do Daidala s vývodem ven mi připadá nesmyslné.Tak se chci zeptat jestli Ty nebo někdo jiný nemá s tímto přijímačem zkušenosti a neporadí.Díky Martin Horák
Přílohy:

Více
31. led 2015 10:41 #14339 od Radim Barč
Odpověděl Radim Barč pro téma Stavba F5j větroně
Video distributora:

Více
31. led 2015 12:58 #14342 od Martin Horák
Odpověděl Martin Horák pro téma Stavba F5j větroně
Radime díky zase jsem o něco chytřejší.To víš moje první 2.4 .Prosím tě jsou antény schodné i od jiných výrobců a nebo musí být od stejného.Díky Martin

Více
31. led 2015 13:41 #14343 od Tomas Hruby
Odpověděl Tomas Hruby pro téma Stavba F5j větroně
Super, tak to je konektor, o kterém jsem ti říkal do telefonu. Na 90% na tom bude perfetně šlapat tohle "značkové" - www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=2486 , třeba ti někdo poradí nějakou noname variantu.
Pak taky jde anténka ubastlit z wifi komponentů, ale pochopil jsem, že chceš radši něco jednoduchého a spolehlivého...

Více
31. led 2015 13:54 #14344 od Radim Barč
Odpověděl Radim Barč pro téma Stavba F5j větroně

martin horák napsal: Radime díky zase jsem o něco chytřejší.To víš moje první 2.4 .Prosím tě jsou antény schodné i od jiných výrobců a nebo musí být od stejného.Díky Martin

Nevím, pokud můžu používám originál.
rcstudio.cz/prislusenstvi/39-antena-k-prijimaci-150mm.html

Vygenerováno za 0.411 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám