file Aegea II

Více
20. úno 2011 17:48 #3430 od Tomáš Brodský
Odpověděl Tomáš Brodský pro téma Aegea II
To je spatnou kvalitou fotek :]
Folie je 0,3mm, poprve jsem dal na nabezku kus uhlikoveho rovingu Celion 3000 Zero Twist a prouzek 50g/m2 skla.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. úno 2011 15:21 #3440 od Bohumil Janák
Odpověděl Bohumil Janák pro téma Aegea II

Karol Chyba napsal: S tou nábežkou je naozaj utrpenie len keď si predstavým že to mám robiť. Ale , po nejakej skúsenosti a aj tipov od známych ti dám radu ktorá by ti to mala uľahčiť.
1. postup som robil zo sklennou páskou ktorú dostaneš u Havla mala gramáž okolo 110g a šírku tých 2cm výhoda je že sa ti nestrapká akurát ju nemôžeš lepiť čerstvo zarobeným epoxidom , takže zarobíš si troška epoxitu natreš nábežku tokľko koľko bude páska, na igelit si položíš odstrihnutý kus pásky ktorú potrebuješ a presítiš ju epoxidom . Ja používam 2hodinové tužidlo .
po asi tak 1hod .15 min si zarobím nový epoxi a začnem laminovať na durofol a ostatné veci okolo , ak to mám hotové začnem z nábežkou, ten epoxi za ten čas bude už trocha zavädnutý a bude akoby lepil a teraz môžeš začať dávať tú nábežku a uvidíš že to pôjde eveľa lepšie. No a potom dáš všetko ostatné a do vákua.
Ak by si nemal pásku a dal len tkaninu tak to rob tak isto akurát ako ju dáš na ten igelit a presítiš ju dávam ešte na ňu z vrchu ďalší, poriadne prevalčekujem a potom si to narežieš na šírku ako potrebuješ tým pádom máš tkaninku pekne rovnú a nestrapká sa ti /režeš ju na 45%/ . Potom dáš najprv jeden igelit dole priložíš na nábežku po tom čase a opatrne prikladáš napr. hornú stranu , potom opatrne začneš dávať aj ten druhý igelit dole a nakoniec to dotvarujem valčekom , ja to síce robím z uhlíkom ale je to to isté , musíš nechať zavädnúť epoxid aby bol ako lepidlo.
A na tú nábežku môžeš dať aj väčšiu gramáž tkaninky 33g je málo.

Přeji hezký den.
Zkusil jsem vyrobit křídlo,možná se povedlo,ale s tou náběžkou je to hrůza!Na jádro jsem přilaminoval proužek tkaniny 45°,nějaké gramáže,ale po vytáhnutí z pytle a obroušení náběžky se mi na některých místech povedlo probrousit až na polystyren a horní i spodní potah má tendenci se odlepovat od jádra!!!jakým zbůsobem to mám zafixovat???Napadá mě to přejet štětcem a epoxydem.Nebo,ale tím bych narušil profil,přelaminovat proužkem skla.Co vy na to???
Děkuji za jakoukoliv reakci.
Až to nějak doklepnu,mám i pár fotek.
Boban ;)

Více
21. úno 2011 21:15 #3441 od Karol Chyba
Odpověděl Karol Chyba pro téma Aegea II
Ano dá sa to aj ako som písal ale odvtedy som to opäť zmenil , teraz nábežku najprv prilepím spejovým lepidlom 3M Display Mount, predtým som používal od fi. UHU ale stým sa mi to nepáčilo tak som to skúsil s tým zavednutým epoxidom. Po použití 3M už žiadny problém a ušetrím kopec času.
Jasne že pri brúsení nábežky treba brúsiť opatrne, prvé pokusi dopadly tiež na niektorých miestach prebrúsením na polys.

Více
21. úno 2011 22:03 #3442 od Bedřich Koros
Odpověděl Bedřich Koros pro téma Aegea II
Přátelé já nejprve přilepím na polystyrenový výřez na náběžku pásku 20mm (110g/m2) od Havla o které psal Karol.
A to tak, že natřu polystyren na náběžce termolepidlem BALSALOC a pásku normálně přižehlím. Potom ji před přiložením prosycených vrstev tkaniny na folii přetřu štětečkem pryskyřicí. Udělal jsem tak nyní čtyři díly křídla a funguje to na 100%. Je to velmi jednoduché a pohodlné. Balsaloc stojí v JINO Hradec král. 113,-Kč.

Zkuste a uvidíte.
BK-HK

Více
22. úno 2011 05:48 #3445 od Bohumil Janák
Odpověděl Bohumil Janák pro téma Aegea II
Chlapi díky,ale jen bych se ještě rád zeptal.Jak vypadá váš přechod právě z té nalepené náběžky a skleněných potahů?Nemáte někdo nějaké detailní foto?
Děkuji.
P.S.Jinak tu svou nepovedenou náběžku opravím tak,že namíchám epoxy,zahustím a přetřu po celé délce.Zafixuji kancelářskou průsvitnou páskou.Doufám,že páska po zavadnutí,půjde bez problému strhnout. :roll:
Boban ;)

Více
22. úno 2011 12:35 #3456 od Vladimír Čermák
Odpověděl Vladimír Čermák pro téma Aegea II

Bedřich Koros napsal: Přátelé já nejprve přilepím na polystyrenový výřez na náběžku pásku 20mm (110g/m2) od Havla o které psal Karol.

Prosím odkaz k Havlovi ( http://www.havel-composites.com/shop/51 ... html?pls=0 ) je to ono :?: + info co je to za pásku ( orientace vláken a jaké má okraje )
Děkuji Vladimír

Více
23. úno 2011 07:44 #3457 od Bedřich Koros
Páska od Havla je "Skelná páska s barevným proužkem č.119840200; šíře 20mm; gramáž 110g/m2"-jedná se o tkanou pásku s pevnými okraji takže se netřepí.
Použil jsem na náběžku a vyztužení otkovky zespodu na klapkách a křidélkách s nažehlením jak jsem uvedl.
Myslím, že to plní funkci a je s tím mnohem snažší práce než s uhlíkem, přičemž pevnostně v daných případech je to stejné nebo lépe.
Faktem je, že vzhledově asi černé orámování vypadá lépe.
Vadila mi někdy ta modrá nit uprostřed tak jsem ji prostě vytáhl.

Přeji pěknou práci a zdravím
BK-HK

Více
23. úno 2011 09:19 #3458 od Vladimír Čermák
Bedřichu, takže podle čísla je to ta z odkazu ( http://www.havel-composites.com/shop/51 ... html?pls=0). Jenom jsem se nedozvěděl :roll: jak má orientovaná vlákna ( má je na 45° ? tj jde vytvarovat na koncovém oblouku ??) Děkuji za odpověď.

Více
23. úno 2011 21:56 #3463 od Bedřich Koros
Vladimíre doplňuji, že vlákna jsou orientována klasicky po délce a kolmo. Na foto které jsem poslal na Tvoji privát.adresu vidíš u křídla ouška s radiusem cca.80mm. Na to jsem právě proto použil jen poloviční šířku (pásku jsem rořízl po délce) abych neměl problém s přižehlením na rádius - šlo to dobře ale nevím kde je hranice.
Nejprve přižehlím vprostřed na hranu a potom přižehlim do plochy nahoře a dole.

BK-HK

Více
24. úno 2011 12:34 #3465 od Vladimír Čermák
O.K. děkuji, nevšimnul jsem si zprávy na emailu. :P

Vygenerováno za 0.469 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám